Nieuws Kempen FASTNED mag elektrische laadstations bouwen langs E34

FASTNED mag elektrische laadstations bouwen langs E34

FASTNED mag elektrische laadstations bouwen langs E34

OUD-TURNHOUT/POSTEL/AMSTERDAM – Fastned, een Nederlands bedrijf dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, heeft hiervoor vergunningen gekregen voor 13 snelweglocaties in België. Die worden binnenkort in samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer voorzien van laadstations. Auto’s kunnen daar heropladen met 100% duurzame elektriciteit.

De stations zullen worden gebouwd op bestaande parkings langs de belangrijkste snelwegen in Vlaanderen in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. De snelwegparkings vallen onder de bevoegdheid van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud  van het wegennet in Vlaanderen. De toestemming die AWV voor de locaties heeft verleend is geldig voor 15 jaar en is tot stand gekomen na een openbare oproep.

In de Kempen zullen er laadstations verschijnen langs de E34 in Oud-Turnhout en Postel, telkens aan de beide rijrichtingen van de snelweg.

“Wij zijn ontzettend blij dat we nu ook in België aan de snelweg snellaadstations gaan bouwen”, reageert Michiel Langezaal, CEO Fastned. “Dit past in onze missie om vrijheid te bieden aan de elektrische rijder en op die manier de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Ons doel is een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen en daar komen we met deze locaties een stapje dichterbij.” Ook Wegen en Verkeer kijkt uit naar de laadstations. “Steeds meer mensen willen investeren in een elektrische wagen, bleek uit een onderzoek van Vias”, weet Veva Daniels, woordvoerder Agentschap Wegen en Verkeer. “Liefst één op de zes Belgen geeft aan dat hij of zij een aankoop binnen de drie jaar overweegt. Door de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrische voertuigen langs de Vlaamse snelwegen maken we het gebruik van een elektrische wagen gemakkelijker. We ondersteunen elk initiatief dat het vertrouwen in elektrisch of zero-emissierijden vergroot.”

Op dit moment heeft Fastned 114 stations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Alle stations van Fastned zijn 24/7 publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s. Laden en betalen gaat via de Fastned app of door een laadpas voor de lader te houden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.