Nieuws Kempen Festival zonder grenzen lukt dit jaar niet

Festival zonder grenzen lukt dit jaar niet

Foto: Facebook

Festival zonder grenzen lukt dit jaar niet

Ook dit jaar zullen er in Hoogstraten geen Antilliaanse Feesten zijn. De organisatie heeft deze beslissing naar eigen zeggen genomen door onzekerheid over de geldigheid van testen, de regels voor buitenlandse bezoekers en het sluitingsuur. “Een festival zonder grenzen, dat willen we zijn, dat zijn we altijd geweest en zullen we altijd blijven.” Normaal vond het festival plaats op 12, 13 en 14 augustus in het festivaldorp in de ‘Blauwbossen’ in Hoogstraten.

Begin vorige week liet de organisatie van de Antilliaanse Feesten nog weten dat ze zouden doorgaan met de organisatie. Maar nu wordt het grootste Caraïbische muziekfestival van Europa toch afgelast. “Maar de aanhoudende onzekerheid dwingt ons deze beslissing te nemen. Geloof ons, die valt erg zwaar”, klinkt het in een boodschap. “Antilliaanse Feesten wil een feest van vrijheid en verbroedering zijn. Dat we omwille van de covidmaatregelen hier een stukje van zouden moeten opgeven, was al lang duidelijk. Maar een festival met een testdorp, dat willen we niet zijn.”

Ook het nieuws dat Jacob Desvarieux, zanger en oprichter van hoofdact Kassav’, in coma in het ziekenhuis ligt met een covidbesmetting, was voor de organisatie de druppel. “We hebben verschillende denkpistes besproken, we hebben er alles aan willen doen om Antilliaanse Feesten dit jaar opnieuw op poten te zetten. Maar op drie weken van de start van ons geliefde festival, kunnen wij geen alternatief waarmaken dat aan de huidige maatregelen voldoet.”

De volgende editie van de Antilliaanse Feesten zal doorgaan op 12 en 13 augustus 2022.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.