Nieuws Kempen Filmfestival MOOOV start distributiepoot in Nederland

Filmfestival MOOOV start distributiepoot in Nederland

Filmfestival MOOOV start distributiepoot in Nederland

corn islandFilmfestival MOOOV, dat focust op wereldfilms en Turnhout als thuisbasis heeft, is een distributiepoot opgestart om films te gaan verdelen richting Nederlandse bioscopen. Het vond daarvoor een partner in de persoon van Bert Goessen, voormalig eigenaar van een filmtheater in Tilburg. Begin november gaat de eerste MOOOV-film in première in Amsterdam. Die komt dan tegelijk uit in dertien Nederlandse steden. “We pakken de promotie groots aan”, zegt MOOOV-directeur Marc Boonen.

De eerste film die MOOOV in Nederland uitbrengt, is Corn Island, een Georgisch drama (foto). De prent was de slotfilm van het vorige MOOOV-festival in Vlaanderen, dat inmiddels gespreid loopt over acht steden. “Om de films te vertonen op ons festival, kopen we van een aantal de rechten voor de Benelux”, legt Marc Boonen uit. “In het verleden ondernamen we al enkele vergeefse pogingen om die verder te verdelen, maar nu hebben we daarvoor de juiste partner gevonden in Nederland. Tegelijk zoeken we nu ook een partner voor Wallonië en Luxemburg.”

Alles uit de kast
Voor de lancering van de eerste film in Nederland wordt alles uit de kast gehaald. Er verschijnen paginagrote advertenties in dagbladen, een trailer in de bioscopen, grote affiches, enz. Ook de regisseur wordt overgevlogen voor de avant-première. “Door het groots aan te pakken, willen we expertise opdoen voor de volgende films”, aldus de directeur. De bedoeling is om jaarlijks vier tot vijf films uit te brengen in Nederland. “Daar is een groter publiek voor onze soort films dan in Vlaanderen. Vrijwel elke stad heeft er een art house-bioscoop. De lokale overheid investeert daar trouwens ook sterk in. In Eindhoven en Maastricht zijn nieuwe filmzalen ondergebracht in industriële erfgoedsites. Door al die zalen is er ook een ruimer publiek. Wanneer je bij ons een recensie leest van een goede film, moet je naar Brussel, Antwerpen of Gent om die te bekijken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer