Nieuws Kempen FitChro traint mensen met een chronische aandoening

FitChro traint mensen met een chronische aandoening

FitChro traint mensen met een chronische aandoening

TURNHOUT – Vier studenten van de Thomas More-hogeschool in Turnhout richten FitChro op. Dit is een start-up die lifestyle-coaching aanbiedt aan mensen met een chronische aandoening.

“Fitchro is een bedrijf, maar omdat we laatstejaarsstudenten zijn, is het voorlopig een project onder de vleugels van Vlaio”, legt medeoprichter Joppe Bertels uit. “Over een maand zijn we afgestudeerd en wordt FitChro een echt bedrijf.”

FitChro vult een leemte in, want is nieuw in het huidige sportaanbod. “Hoewel onderzoek aantoont dat sporten positieve gevolgen heeft voor mensen met een chronische aandoening, is er voor hen geen toereikend sportaanbod”, zegt Joppe.

De groep mensen waarop FitChro zich richt, is erg groot. “Van MS-patiënten tot kankerpatiënten en zelfs mensen die de gevolgen van een covid-infectie nog meedragen. In ons aanbod is ook mentale begeleiding verwerkt.”

De oprichters zijn twee studenten van de afdeling Sport & Bewegen en twee van de afdeling Sport- & Cultuurmanagement. Ze mogen voor hun trainingen gebruikmaken van de infrastructuur van Thomas More in Turnhout en geven trainingen op woens-, vrij- en zondagen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.