Nieuws Kempen Flinke gift van Rotary Arendonk aan Moeder-Zorg

Flinke gift van Rotary Arendonk aan Moeder-Zorg

Flinke gift van Rotary Arendonk aan Moeder-Zorg

Vlnr: Emi Helsen (RC Arendonk), Loes De Wolf (Moeder-Zorg), Mieke Pauwels (RC Arendonk) en Ann Moriaux (RC Arendonk)

Vlnr: Emi Helsen (RC Arendonk), Loes De Wolf (Moeder-Zorg), Mieke Pauwels (RC Arendonk) en Ann Moriaux (RC Arendonk)

Leden van Rotary Club Arendonk hebben een groot aantal baby- en kinderspullen overhandigd aan de Turnhoutse organisatie Moeder-Zorg. Het ging onder meer om autozitjes, kinderwagens, bedjes enz. Een deel was nieuw, andere werden ingezameld via de leden.

Moeder-Zorg helpt kansarme moeders met kinderen van nul tot vier jaar met materiële hulp. De organisatie geeft noodhulp in de vorm van kleding, luiers, melk maar ook klein en groot baby- en peutermaterieel. Kansarme moeders komen bij de organisatie terecht na doorverwijzing door erkende dienst uit de regio Turnhout zoals OCMW, Kind & Gezin, vluchthuizen, huisartsen, schooldirecties en de sociale dienst van de politie. 23 vrijwilligers zetten zich onder leiding van directeur Loes De Wolf in door het inzamelen van kleding, het bezoeken van tweedehandsbeurzen en het aankopen van materiel via sponsoring.

Fundraising
“Wij wilden de Moeder-Zorg op twee manieren helpen”, zegt Ann Moriaux van Rotary Club Arendonk. “Enerzijds via sponsoring en anderzijds via een inzamelactie georganiseerd onder de eigen leden.” In totaal mocht Moeder-Zorg vijftien nieuwe autostoelen en negen buggy’s ontvangen. Het geld hiervoor werd ingezameld tijdens twee fundraising activiteiten. Daarnaast leverde ook de inzamelactie van gebruikte goederen nog eens vijf autozitjes, drie kinderwagens, drie bedjes en heel wat kleertjes op.

Rotary Club Arendonk viert dit jaar haar vijftienjarige bestaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer