Nieuws Kempen Foodmaker en Delhaize openen eerste restaurant samen

Foodmaker en Delhaize openen eerste restaurant samen

Foodmaker en Delhaize openen eerste restaurant samen

Foodmaker uit Oevel en supermarktketen Delhaize hebben samen hun eerste restaurant geopend. In Brussel opende het eerste van een geplande reeks van 10.

In de buurt van het Brusselse Noordstation kan je het nieuwe restaurant vinden. Foodmaker en Delhaize hebben de handen in elkaar geslagen om gezonde voeding nog toegankelijker te maken.

“De samenwerking tussen Delhaize en Foodmaker zorgt ervoor dat gezonde en evenwichtige voeding niet enkel meer een optie is voor ‘the happy few”, zeggen Elsie Moyson en Aurélien Tona, uitbaters van Foodmaker Rogier.

“Voor ons is dit een gedroomde samenwerking,” zegt Lieven Vanlommel, oprichter en ceo van Foodmaker. “Delhaize en Foodmaker delen duidelijk dezelfde missie en willen gezonde voeding voor iedereen makkelijk en toegankelijk maken. Door deze samenwerking gaan we de mensen echt helpen om gezonder te eten.”

Foodmaker serveert in zijn restaurants gezonde en evenwichtige gerechten: één voor één gemaakt met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden producten van eigen bodem. In Assent bij Diest kweekt Foodmaker zijn eigen biologische kruiden en groenten die gebruikt worden in zoveel mogelijk gerechten. Foodmaker is trouwens de enige onderneming in België in de running om het certificaat voor biocyclische veganlandbouw binnen te halen. Net zoals Delhaize werkt Foodmaker nauw samen met Too Good to Go en de voedselbank om voedselverspilling tegen te gaan.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.