foodmaker vedge bags

Foodmaker stelt 2 innovatieve concepten voor

De coronacrisis heeft ons anders doen werken en doen eten. Om medewerkers op hun werkplek gezondere voeding aan te kunnen bieden, heeft Foodmaker uit Oevel een nieuw concept ontwikkeld: dat van de onbemande shop. Dat schrijft nieuwsplatform RetailDetail. Ceo Lieven Vanlommel noemt de nieuwe winkel een light-versie van het bedrijfsrestaurant, omdat er geen personeel aanwezig hoeft te zijn. "Je neemt een product en betaalt het met de app", aldus Vanlommel.

 

De bedrijfscatering moet volgen met nieuwe tendenzen. “Morgen verdwijnt misschien het traditionele kantoor of het traditionele bedrijfsrestaurant, maar mensen gaan wel naar werkomgevingen blijven komen, enkele uren per dag of enkele dagen per week", stelt ceo Lieven Vanlommel van Foodmaker aan RetailDetail. "En ook dan willen bedrijven hun medewerkers meer kunnen aanbieden dan enkel een ongezonde snoepautomaat.”
 

Met dit nieuwe concept kunnen werkplekken toch gezonde voeding aanbieden, zonder de hoge personeelskost van een bedrijfskeuken. "In Rotterdam en Parijs hebben we al kleinere shops met één medewerker. Een volgende stap is de volledig onbemande shop. Dit geeft een zeer lage operationele kost en is toch toegankelijk voor iedereen. Je betaalt je lunch met onze app.”

Ook komt Foodmaker met het concept van de 'slimme koelkast. "Je bestelt vooraf online een menu, en die zetten wij voor je klaar in de koelkast. Je scant de QR-code op het toestel, zodat jij je bestelling er uit kan nemen."

In Nederland plaatste Foodmaker al een eerste onbemande shop, bij Appèl Catering. En de plannen voor de volgende 5 liggen al klaar.  “Ik verwacht een enorme piek in onbemande shops, als gezond alternatief voor snoepautomaten.

Tijdens de RetailDetail Day, in de Antwerpse Stadsfeestzaal, kan je op donderdag 16 september kennismaken met de shop en de slimme koelkast van Foodmaker. Lieven Vanlommel komt op dit marketingevent voor de retailbranche de Foodmaker-oplossingen toelichten.