Ford Trucks opent eerste zeven dealerships in ons land

Ford Trucks opent de eerste zeven dealerships van het merk in ons land en dit amper drie maanden na de aankondiging van hun komst naar België. Met bijna één dealer per provincie wil het merk langzaam maar zeker de truckmarkt veroveren. “Alle dealers zullen meteen een 24/7 service bieden”, luidt het bij Herman Noyens Trucks, de Kempense invoerder. “Ook onze webshop is geopend, de eerste voor trucks in België. Daar kunnen bedrijven hun vrachtwagens ook online samenstellen én bestellen.”

Ford Trucks maakte nog maar pas in maart bekend dat Herman Noyens Trucks de invoerder van het merk in België wordt. Inmiddels heeft het Geelse familiebedrijf al stevig hun voet op het gaspedaal gezet en maken ze de eerste zes dealerships bekend. Die openen vandaag de deuren in Koksijde, Maldegem, Courcelles, Wielsbeke, Genk en Welkenraedt. Met het hoofdkantoor in Geel erbij, is dus al bijna elke provincie bediend.

“De voorbije maanden hebben we via verschillende kanalen  potentiële dealers gezocht. De keuze van de zes huidige dealers maakten we op basis van ervaring in de sector, de bestaande faciliteiten, hun toekomstvisie en de 24/7 ‘road service’ die ze aanbieden. Het zijn stuk voor stuk dealerships die de nodige kennis dus in huis hebben. Hierdoor kunnen we meteen op een goed niveau starten. Dat is uiteraard ook wat de klanten verwachten", zegt Nathalie Noyens, gedelegeerd bestuurder van Ford Trucks België.

“We hebben in maart bekend gemaakt dat we dit eerste jaar zeker vijf dealerships wilden openen. Intussen zijn het er al zeven geworden. We zijn dan ook ontzettend trots om op korte termijn al zo’n dekking te kunnen aanbieden. Onze flagshipstore in Turnhout, waar we het hoofdhuis van Ford Trucks Belgium vestigen, die zal klaar zijn in het voorjaar 2022. Daarnaast zijn er verschillende dealers, zoals die in Koksijde en Courcelles, die momenteel werken aan nieuwe vestigingen die ook in 2022 de deuren openen.”

Naast de dealers biedt Garage Herman Noyens ook een verkoop- en servicepunt aan in hun garage in Geel, in afwachting van de opening van de flagshipstore in Turnhout volgend jaar.