Nieuws Kempen Forestlines van Houthandel Paulussen bekroond met Product Innovation Award

Forestlines van Houthandel Paulussen bekroond met Product Innovation Award

Foto: Houthandel Paulussen

Forestlines van Houthandel Paulussen bekroond met Product Innovation Award

RETIE – Houthandel Paulussen heeft met Forestlines de Product Innovation Award gewonnen op Batibouw. In diezelfde categorie kregen de modulaire woningen van het Desselse Brensj een eervolle vermelding.

Houthandel Paulussen is met Forestlines in de prijzen gevallen op Batibouw. De innoverende gevelbekleding die onbehandeld hout met aluminium combineert om zo de ‘onhaalbare’ brandreactieklasse B te behalen, kreeg de Product Innovation Award. “Het Forestlines concept is het eindresultaat van een doorgedreven, jarenlange wetenschappelijke studie”, meldt Houthandel Paulussen. “Door middel van trail-and-error werd de allerbeste brandklasse met onbehandeld hout gezocht én gevonden. Hoewel de wetenschap tot voor kort correct zei dat brandklasse B met onbehandeld hout niet mogelijk was, zorgt ons Forestlines dus voor een revolutie in de houtwereld. Hoewel de studie ondertussen al jaren duurt en erg kostelijk was, blijven we verderzoeken om zo de grenzen van de houtsoorten en montage op te zoeken.”

Voor het Retiese bouwbedrijf is de Product Innovation Award al de derde bekroning voor de innovatieve gevelbekleding. In 2022 werd Forestlines ook al vereerd met de Red Dot award als ‘The best of the best’ in de categorie materials and surfaces. Daarnaast schoot Forestlines toen ook de hoofdvogel af als ‘The best innovative product’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.