Nieuws Kempen Fris kleedje en nieuwe toonzaal voor Thermalux

Fris kleedje en nieuwe toonzaal voor Thermalux

Fris kleedje en nieuwe toonzaal voor Thermalux

Het gaat snel in stijgende lijn bij Thermalux. De fabrikant van moderne sauna’s, stoomcabines, jacuzzi’s en poolhouses heeft begin dit jaar zijn intrek genomen in de oude Buga-Tuerlinx garage op de Aarschotseweg in Herentals. De vernieuwde toonzaal van 500m2 en een bijhorende productieruimte van 1.000m2 maken deel uit van de groeistrategie van het bedrijf. “Voorheen was onze toonzaal en het productie-atelier op verschillende locaties. Door alles te centraliseren,hebben we onze dagelijkse organisatie en communicatie sterk verbeterd”, zegt  zaakvoerder Mario Mertens.

“Om onze groei te ondersteunen, werd ook onze marketing aangepakt. We werkten een nieuw logo en huisstijl uit, en er kwam een nieuwe website. Ook onze buitenlandse websites worden binnenkort vernieuwd om de export van onze producten verder te ondersteunen. We verkopen veel in Duitsland, maar ook Portugal, Spanje, Denemarken, UK, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk staan op onze orderlijst.”

Thermalux verkocht tot nu toe rechtstreeks aan de eindklant. ” In de toekomst willen we echter vooral de omschakeling naar productiebedrijf verder doorzetten. We hebben hiervoor sinds kort een export manager in dienst. Deze zal zich in de beginfase vooral concentreren op de Duitse markt, en een samenwerking met  tuinaannemers en tuinarchitecten  als belangrijkste afnemers uitwerken.” Later zal het bedrijf ook haar pijlen op de andere omliggende landen richten.

Mario Mertens kijkt bijzonder tevreden naar de omzetcijfers. “Vorig jaar hebben we een echt boerenjaar gehad, de lockdowns hebben mensen vooral doen investeren in hun thuis en tuin. We hebben in 2020 onze omzet dan ook verdubbeld, maar ook 2021 is nog sterker gestart met opnieuw een omzetstijging van 50% het eerste half jaar.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer