Nieuws Kempen Fruitteler Roes lanceert De Ultieme Roes, een eigen gin

Fruitteler Roes lanceert De Ultieme Roes, een eigen gin

Fruitteler Roes lanceert De Ultieme Roes, een eigen gin

OUD-TURNHOUT – Roes, een fruitteler uit Oud-Turnhout, hanteert al enkele jaren een strategie om alsmaar minder afhankelijk te zijn van de groothandel. Een volgende initiatief is een eigen gin, gemaakt van appelen.

“De groothandel is een beetje het wilde westen”, zegt zaakvoerder Gunter Roes. “Je bent afhankelijk van wereldmarktprijzen waarbij je topkwaliteit niet volledig kunt doorrekenen. Met het exportverbod naar Rusland komt ook de hele Oost-Europese oogst hier op de markt en komen onze prijzen onder druk.”

Eigen winkels

Roes zette daarom eerder al de stap naar eigen winkels. Dat zijn er vandaag drie: in Oud-Turnhout, Herentals en Zoersel. “Daar kunnen wel de meerwaarde die wij bieden, valoriseren met op smaak geplukte appels en ons beroemde appelsap. De helft van onze oogst vindt zo al zijn weg naar de consument.”

Appelgerelateerde producten

Om het aanbod te vergroten, biedt Roes steeds meer appelgerelateerde producten aan in die winkels. Er zijn al gedroogde appelschijfjes, appelwijn en een schuimwijn op basis van appelen. Daar komt nu een gin bij.

Gin

“Gin mag gestookt worden uit eender welk landbouwproduct. Wij laten Sterkstokers uit Brecht van onze appels een gin maken. De strikte instructie was om alleen het beste destillaat te gebruiken voor De Ultieme Roes. Dat is gelukt. Het is een heel zachte gin geworden, die de volgende dag alleen maar prettige herinneringen nalaat.”

De Ultieme Roes wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 1.500 genummerde flessen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.