Nieuws Kempen Fusie tussen Kempische cateringbedrijven: “De vonk sloeg over met Valentijn.”

Fusie tussen Kempische cateringbedrijven: “De vonk sloeg over met Valentijn.”

Fusie tussen Kempische cateringbedrijven: “De vonk sloeg over met Valentijn.”

Traiteur Hendrickx Feesten en cateraar Entre Deux Côtes vloeien samen onder de naam Hendrickx Feesten. De twee cateraars willen hun jarenlange ervaring bundelen om zich klaar te stomen voor een drukke agenda, als corona achter de rug is. De crisis heeft beide partijen doen inzien dat ze samen sterker staan dan alleen.

Een jaar geleden sloot de horeca voor de eerste keer zijn door de coronacrisis. Na een gek maar inventief jaar hebben zaakvoerders Kristof Keuppens en Ken Smets van Hendrickx Feesten en Bert Josten, eigenaar van Entre Deux Côtes, beslist om hun krachten te bundelen om een sterkere positie te kunnen innemen in het cateringlandschap. “Op 14 februari 2020 – met Valentijn – deden onze bedrijven samen een event voor een gezamenlijke klant. Enkele weken later ging het land in lockdown en hadden we veel tijd om na te denken over de toekomst. We beseften allebei dat we events van 3 jaar tijd op 1 jaar zullen moeten doen”, legt Kristof Keuppens van Hendrickx Feesten uit.

Nieuwe feestzaal

“De fusie is voor ons een schaalvergroting. Hendrickx Feesten had al een nieuw atelier gebouwd in Tielen, en dat is op groei voorzien. Door beide teams te laten samenvloeien hebben we een groter sales- en keukenteam. Het bedrijf zal volledig vanuit Tielen operationeel zijn.” Ook feestzaal De Kapelhoeve in Turnhout en de eventlocatfes van Colonie 7 in Merksplas komen terecht in het nieuwe partnerschap. “Ze worden exclusief voorzien van catering door Hendrickx Feesten. In de Kapelhoeve zijn we momenteel een verbouwing aan het doen: het sanitair wordt volledig vernieuwd en er komt een open keuken. Daarnaast zal er in de loop van 2022 nog een spiksplinternieuwe feestzaal bijkomen in Merksplas, namelijk de Koestal.” De nieuwe zaal is klaar voor feesten vanaf het voorjaar 2023.

Totaalbeleving voor klanten

Veel en grote plannen dus, voor Hendrickx Feesten. Keuppens beaamt dit. “Creatief ondernemen wordt van ons verwacht. We zitten nu eenmaal in een sector waar je permanent bezig moet zijn met trends volgen en nieuwe ideeën ontwikkelen. Onze core-business, feesten organiseren, dat kan je niet in een doos steken. Voor klanten moet het een totaalbeleving zijn.”
Het hele team van medewerkers bestaat nu uit 13 vaste medewerkers. Iedereen komt mee in de nieuwe structuur.  Samen met Kristof Keuppens en Ken Smets, zal Bert Josten van Entre Deux Côtes medezaakvoerder zijn van Hendrickx Feesten. Naast de vaste ploeg heeft het bedrijf een bestand van 80 flexibel inzetbare medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer