Nieuws Kempen Gastrobar Gaston, een coole broer voor De Louis en Flor

Gastrobar Gaston, een coole broer voor De Louis en Flor

Gastrobar Gaston, een coole broer voor De Louis en Flor

Piet-Hein Van Spaendonck en zijn vennote Steffi Van de Sande openen volgend weekend Gastrobar Gaston, aan de Le Bon-site in Turnhout. Het duo runt al twee horecazaken in onze regio: Brasserie Flor in Beerse en De Louis, een gezellige ontbijt- en lunchbar in hartje Turnhout.  Met de nieuwe gastrobar wil het team mensen verwennen met een zuiderse touch.

 

 

 

Piet-Hein en Steffi zijn al een tijd bezig met de plannen van hun gloednieuwe Gastrobar Gaston. Vanaf zaterdag is de fysieke horecazaak – na corona – eindelijk een feit. “Tijdens de lockdown hadden we al een Gaston-gastrobox. Om het publiek al laten kennis te maken met het nieuwe concept, boden we via Brasserie Flor de boxen met sharing gerechtjes aan.”

De nieuwe zaak houdt het midden tussen gezellig aperitieven, lekker lunchen of dineren en een beetje nightlife. “We zijn elke dag open vanaf 11u30, behalve op zondag, en willen onze gasten in het bijzonder een complete, gezellige avond bezorgen. Na afloop van het diner zal de muziek een beetje luider klinken, en komt er wat meer animo”, zegt medezaakvoerder Piet-Hein Van Spaendonck. “Af en toe kan er wel eens een dj langskomen.”

Zuiderse koks

Op de kaart ligt de nadruk op een internationale keuken met Zuiderse toetsen. “Het gaat van ceviche tot sushi, maar het kan ook Scandinavisch zijn. Je kan bij ons kiezen voor een traditioneel voor-, hoofd- en nagerecht, maar evengoed serveren we onze gerechten als food sharing porties.” Piet-Hein en Steffi hebben een jonge chef uit Brasserie Flor naar Turnhout gehaald, en zij wordt geflankeerd door twee chefs uit Spanje. “Zij weten de juiste toon te zetten voor een Zuiderse sfeer.”

Bij Gastrobar Gaston ben je ook welkom om gewoon te aperitieven, en om te blijven plakken. “We kunnen hier de hele avond voor animatie zorgen. We hebben ook een uitgebreide wijnkaart waarbij je heel wat wijnen per glas kan drinken. Onze gastropub is tegelijk ook een wijnwinkel, zodat je je favoriete wijntje ook per fles kan komen kopen.”

Van eigen bodem

Het ondernemersduo heeft naast 3 horecazaken ook een moestuin uit de grond gestampt, in het hartje van Turnhout. Zo voorzien ze hun zaken van dagverse en seizoensgebonden groenten. “Tijdens de lockdown zijn we met de moestuin van 800 m2 begonnen, op een stuk grond van een kennis. Jeroen Van Dyck, die vroeger ook voor de Stadsboerderij werkte, zorgt voor verse groenten en kruiden, die letterlijk van eigen bodem zijn.”

Sinds projectontwikkelaar N3X de Lebonsite aankocht in 2019, is er opnieuw veel bedrijvigheid. “Ze zijn het hier helemaal aan het renoveren. Het wordt hier echt een prachtig geheel met horeca, appartementen en leuke winkels.”

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.