Nieuws Kempen Gavra opent nieuwe showroom voor grootste tegel ter wereld

Gavra opent nieuwe showroom voor grootste tegel ter wereld

Gavra opent nieuwe showroom voor grootste tegel ter wereld

grandi_lastre-0193De groothandel in keramische tegels Gavra in Geel heeft een bijkomende showroom geopend om er de grootste keramische tegel ter wereld te tonen. Die meet 1,60m x 3,20m en is slechts 6mm dik. De tegels worden geproduceerd door de Italiaans groep Florim, bekend van merken als Floorgres en Casa dolce Casa.

Gavra is als groothandel Belgisch marktleider en beschikte aan de Fabriekstraat in Geel al over een showroom van 2.100 vierkante meter verspreid over drie verdiepingen. Recent opende het bedrijf nog een extra toonzaal bij van 200 vierkante meter: de Magnum Showroom. Het achterliggende idee was dat de nieuwe, uitzonderlijk grote keramische platen extra ruimte en aandacht verdienen. Je ontdekt er alle maten, kleuren en toepassingen.

Renovatiesector
“De vraag naar grote formaten stijgt, vooral vanuit de renovatiesector”, zegt Stijn Schauwers, interieurarchitect bij Gavra. “Bij renovaties van appartementsgebouwen, hotels en kantoorcomplexen spelen twee problemen: de tijdsdruk en de weinig zin in afbraak. Met grote en dunne platen kunnen bestaande vloer- en wandbekledingen worden afgedekt. Een veel genomen formaat is 1,20m x 2,40m, ideaal voor douches. De grote platen bieden ook mogelijkheden in de keukensector als aanrechtblad. Een keramische tegel is een stuk goedkoper dan natuursteen en kunststof, en is beschikbaar in hetzelfde uitzicht.”

Of die megategels nog wel te transporteren zijn? “Het transport is inderdaad niet zo eenvoudig. Ze worden beschermd en getransporteerd in houten kisten maar het spreekt voor zich dat de handeling van zo’n grote platen extra aandacht vraagt”, aldus nog Stijn Schauwers.

Gavra werkt in totaal samen met een 60-tal fabrikanten van keramische tegels en verdeelt die verder naar tegelhandelaars, tegelzetters en aannemers over heel België. De onderneming stelt een 70-tal mensen te werk en noteert een jaaromzet van 25 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer