Nieuws Kempen Geel weigert vergunning voor Albert Heijn

Geel weigert vergunning voor Albert Heijn

Geel weigert vergunning voor Albert Heijn

GEEL/ANTWERPEN – Warenhuisketen Albert Heijn ziet een geplande winkel wel doorgaan en een andere voorlopig niet. Over enkele maanden opent een nieuw AH-filiaal aan de Slachthuislaan in Antwerpen. Maar voor de geplande winkel langs de Molseweg in Geel krijgt de keten voorlopig geen vergunning. De plannen vertonen op dit moment nog te veel onvolkomenheden, stelt het stadsbestuur.

Begin dit jaar maakte Albert Heijn bekend dat het plannen had voor een nieuwe vestiging aan de Molseweg in Geel, op de site waar decennialang een autogarage was gevestigd. De planen tonen een  winkel met een oppervlakte van 2.000 m², een kantoor, een parking voor ongeveer 100 wagens en  tien appartementen boven de winkel.

Maar het stadsbestuur is van oordeel dat die plannen nog te veel onvolkomenheden vertonen en heeft de vergunning geweigerd. De woningen zouden te weinig kwaliteitsvol zijn en de parking omvat te veel verharding. “Er zou ook sprake zijn van een lange gesloten gevel aan de rechterkant waar nu een wachtgevel staat. Leveren op de site is moeilijk”, vult schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Julliams aan. “Bovendien rees uit een deel van de buurt sterke tegenkanting. Op zich zijn het misschien dingen die aangepast kunnen worden, maar in dit plan krijgen ze toch een onvoldoende.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer