Nieuws Kempen Geels aroma-tisch bos in het Amazonewoud

Geels aroma-tisch bos in het Amazonewoud

Geels aroma-tisch bos in het Amazonewoud

Op dit moment worden er in het Amazonewoud in Peru meer dan 230 bomen geplant in opdracht van aroma communicatie. Het Geelse communicatiebureau kiest bewust voor de Rosewoodtree. “Door de wilde kap van rozenhoutbomen in het Regenwoud staat deze boomsoort nu op de rode lijst van bedreigde soorten van de IUCN”, weet zaakvoerder Roel Biesemans. “De boom is namelijk heel populair om z’n aromatische etherische oliën, die worden gebruikt in cosmetica. Bovendien werd er, om de her en der verspreide bomen toch te kunnen kappen, een beroep gedaan op slavernij en uitbuiting.”

aroma wilt die plundering nu omdraaien naar een katalysator voor zinvolle regeneratieve ontwikkeling. Marieke Deckers: “We kunnen aan de zijlijn blijven staan en roepen dat er de afgelopen 20 jaar maar liefst 386 miljoen hectare bos is verdwenen. Da’s een serieuze hap uit de grootste groene long van de aarde. Niks doen zit echter niet in ons DNA.”

“Door opnieuw her en der rosewoodbomen te planten en deze op een verantwoorde manier te verzorgen, dragen we bij aan de productie van etherische olie uit rozenhout als een waardevol NTFP (non-timber forest product). Op deze manier creëren we een blijvende positieve impact op meerdere domeinen, zoals biodiversiteit, eerlijke werkgelevenheid en sensibilisering bij plaatselijke landbouwers.”

aroma communicatie werkt hiervoor samen met Go Forest, een Vlaamse organisatie die alles in goede banen leidt. “Go Forest hielp ons om de juiste bomen in het juiste gebied te planten. Met onze inbreng kunnen we in het gebied Madre de Dios in Peru de meeste bomen kopen en planten en zo impact maken op één locatie en met uitbreiding op de hele wereld. We planten 1 boom voor iedere dag dat we dit jaar mogen werken, en ook elke dag dat een klant vertrouwen in ons heeft. Dat zijn er 233 in totaal”, vertelt Roel Biesemans.

Zes maanden lang hebben de bomen mogen groeien in de kwekerij en zijn nu klaar om de grond in te gaan. Ook een vertegenwoordiger van Go Forest is ter plaatse om het project te overzien. Via een webapplicatie kan aroma communicatie alles van nabij opvolgen en monitoren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer