Nieuws Kempen Geelse boomverzorger geselecteerd voor WK

Geelse boomverzorger geselecteerd voor WK

Geelse boomverzorger geselecteerd voor WK

Koen Martens uit Geel heeft zich op het Benelux Kampioenschap Houthakken geplaatst voor het WK in München. De Kempische boomverzorger-in-bijberoep annex leerkracht kon zijn titel van Kampioen van de Benelux – die hij de afgelopen drie jaar won – niet bevestigen, maar was met zijn vierde plaats wel de beste Belg in de wedstrijd. Nederlander Ben Terpstra won zijn eerste STIHL Timbersports® Benelux titel en was net iets te sterk voor Martens.

Ondanks 2 sterke prestaties in de hakdisciplines kampte Koen Martens als grote favoriet met een achterstand na een ongelukkige beurt in de Stock Saw. Aan het begin van de tweede ronde haalde Koen het beste uit zichzelf in de Single Buck. Met een nieuwe Benelux recordtijd maakte hij duidelijk dat hij nog zou meedingen voor de podiumplaatsen. De Springboard discipline verliep minder vlot dan normaal voor Koen. De finale met het laatste beslissende onderdeel beloofde een spannende nek-aan-nek race te worden. De zes overgebleven sporters moesten in die finale drie houtschijven zagen met hun Hot Saw, een brullende zelfgemaakte kettingzaag van maar liefst 27 kg. Een foutje in zijn laatste heat maakte dat Koen Martens als uittredend Benelux kampioen net naast het podium viel.

Koen begon in 2007 met zijn bedrijf “Koen Martens Boomverzorging”, vanuit zijn passie voor bomen. “Ik behaalde mijn diploma van Boomverzorger na het volgen van een tweejarige opleiding.  “Met mijn bedrijf doe ik alle werken op en rond bomen zoals snoeiwerken, verwijderen en demonteren van bomen, alle vellingen, hakselen van takken, interventies voor en na een storm, klieven en zagen van brandhout, ziektebestrijding en zo meer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer