Nieuws Kempen Geelse Harley-dealer strijdt mee in ‘Battle of the Kings’

Geelse Harley-dealer strijdt mee in ‘Battle of the Kings’

Geelse Harley-dealer strijdt mee in ‘Battle of the Kings’

harleyHarley-Davidson-dealer Silver Lake in Geel neemt deel aan de internationale ‘Battle of the Kings’-wedstrijd. In deze wedstrijd strijden Harley-Davidson-dealers in heel Europa om de titel ‘The Custom King’ met de best gecustomizede Street 750-motorfiets. De deelnemende dealers nemen de nieuwe Street 750 onder handen en customizen de motor naar eigen inzicht.

De twaalf dealers in de Benelux die deelnemen aan de wedstrijd, strijden met hun unieke ontwerp eerst om de titel ‘The Custom King’ van de Benelux. Het publiek stemt via Facebook. Deze Benelux-winnaar mag naar de Europese finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle event ‘Wheels & Waves’ in Biarritz (Frankrijk) van 11 tot en met 14 juni 2015. Hier kroont een ervaren jury van customizers één Europese dealer tot de Europese ‘Custom King’.

Technisch niet eenvoudig
Jimmy Dahmani, general manager van Silver Lake in Geel, en zijn technicus Joeri Van Ouytsel kozen ervoor om een racemodel uit de jaren ’70 te maken. Jimmy Dahmani vertelt: “Al snel wist ik wat we zouden maken. Toen ik klein was, hadden alle grote jongens uit mijn buurt zo’n type motor. Dus voor mij is het een beetje jeugdsentiment. Ik moest wel Joeri overtuigen, want technisch gesproken is het niet eenvoudig om zo’n motor om te bouwen. Maar het proces verliep vlotter dan verwacht. We hebben wel veel veranderd aan de motor, zoals het bodywork, de ophanging, de banden en het stuurwiel. Ook de benzinetank heeft nu een grotere tankinhoud. Voor de kleuren lieten we ons inspireren door de Harley-Davidson Racer uit de jaren ’70. We zijn dan ook uitermate trots op ons ontwerp.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer