Nieuws Kempen Geelse horeca-uitbaters tonen geen interesse in extra terraszone

Geelse horeca-uitbaters tonen geen interesse in extra terraszone

Tijdens corona konden horecazaken al gebruik maken van een zone op het marktplein (links in beeld) waarvoor nu geen enkele uitbater een aanvraag indiende. Foto: Hans Otten

Geelse horeca-uitbaters tonen geen interesse in extra terraszone

GEEL – Het Geelse stadsbestuur heeft sinds vorige zomer een nieuw terrasreglement, waarbij horeca-uitbaters voor het eerst ook een terras kunnen aanvragen dieper op het marktplein.

De nieuwe terraszone ligt vaak niet pal tegenover de eigen zaak, waardoor de zaakvoerders met elkaar moeten afspreken wie waar zijn stoelen mag plaatsen. Het stadsbestuur moet nu vaststellen dat geen enkele uitbater voor de deadline een aanvraag voor die zone heeft ingediend.

“We zijn bij de uitbaters langs gegaan om te horen waar het probleem zit”, zegt schepen van Lokale Economie Tom Corstjens (N-VA). “We willen hen nu de kans geven om met de collega’s in overleg te gaan, het is ten slotte ook de eerste keer dat we deze mogelijkheid bieden. Daarom verlengen we de inschrijftermijn tot 1 maart. Hopelijk gaat het dan vanaf volgend jaar vlotter.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.