Nieuws Kempen Geen boom te hoog voor Mattheussen dankzij spinhoogwerkers

Geen boom te hoog voor Mattheussen dankzij spinhoogwerkers

Geen boom te hoog voor Mattheussen dankzij spinhoogwerkers

“Het is zeker zijn investering waard”, steekt Raf Mattheussen van wal. De zaakvoerder van Mattheussen Bos & Tuin uit Minderhout kocht vier maanden geleden twee Platform Basket spinhoogwerkers van 22 en 30 meter bij Hermans Heftrucks aan. Beide toestellen hebben intussen al meer dan 300 werkuren op de teller staan. “Op gebied van werkcomfort, flexibiliteit en veiligheid hebben we een flink streepje voor.”

Mattheussen Bos & Tuin heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het professioneel vellen en snoeien van bomen. Dé specialisatie: moeilijk bereikbare en gevaarlijke plaatsen. Het bedrijf uit Minderhout slaagt daarin dankzij een ervaren team in combinatie met een uitgebreid en modern machinepark. Dat werd dit jaar nog vernieuwd: twee verouderde spinhoogwerkers werden vervangen door splinternieuwe exemplaren van Hermans Heftrucks.

Compact, flexibel en veilig

Het gaat om een Spider 22.10 en een Spider 30T, met respectievelijk een rijkweidte van 22 en 30 meter en beiden een hefvermogen van 230 kilogram. Neem daar ook het compacte design bij, wat van hen de ideale toestellen maakt voor Mattheussen.

“Als ik kijk naar de hoogtewerkers van 15 jaar geleden, dan wogen die tot 18 ton en gingen ze amper 16 meter hoog. Van de nieuwe toestellen weegt de zwaarste slechts 4 ton en reiken we tot wel 30 meter hoog”, vertelt Raf. “Dankzij de compactheid van de machines kunnen we bovendien makkelijk achteraan in een tuin of in dichtbeboste gebieden werken, wat ons ook flexibeler en efficiënter maakt. Daarnaast scoren de spinhoogwerkers erg goed op het gebied van veiligheid en dat geeft rust binnen een bedrijf.”

Persoonlijke aanpak

Naast de kwaliteit van de machines ervaart Raf nog andere troeven bij Hermans Heftrucks. Zo werden de machines na de eerste 50 gebruiksuren al nagekeken en ook nadien blijft dat onderhoud een terugkerende factor. Ook de persoonlijke aanpak spreekt Raf enorm aan.

“De betrokkenheid van Hermans Heftrucks, ook na de verkoop, is enorm. Bij de eerste gesprekken maakten ze tijd om te luisteren naar onze noden en vertaalden ze dat naar een sterk voorstel. Ook vier weken na de verkoop kwamen ze langs om te kijken of alles in orde was. Met een grote taart erbij, die we onder onze medewerkers konden verdelen. Een kleine attentie, maar ik koop al 13 jaar grote machines en dit had ik nog nooit meegemaakt. Het is misschien iets klein, maar dat maakt net het grootste verschil”, besluit Raf.

Hermans Heftrucks uit Rijkevorsel specialiseert zich in de verkoop, verhuur en service van alle soorten vorkheftrucks, verreikers, hoogtewerkers en intern transportmateriaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer