Nieuws Kempen Geen kermissen dit jaar in Beerse, of Hoogstraten en deelgemeenten: “niet veilig en niet rendabel”

Geen kermissen dit jaar in Beerse, of Hoogstraten en deelgemeenten: “niet veilig en niet rendabel”

foto: Scott Webb

Geen kermissen dit jaar in Beerse, of Hoogstraten en deelgemeenten: “niet veilig en niet rendabel”

HOOGSTRATEN/BEERSE- Zowel Beerse als Hoogstraten schrappen hun kermissen voor dit jaar. Dat heeft uiteraard alles te maken met veiligheid inzake corona besmettingen. Eerder was in Hoogstraten al besloten om de kermissen van Hoogstraten, Wortel en Meersel-Dreef te verbieden. Nu is beslist dat ook de, kermissen van Minderhout en Meerle in september niet zullen plaatsvinden.

De kermis van Minderhout stond gepland op 4 en 5 september en die van Meerle op, van 13 tot 20 september. Ook de wielerwedstrijd in Meerle en de volksspelen worden geschrapt. “Het is onder de huidige omstandigheden gewoon niet mogelijk een kermis te organiseren die de zelfde sfeer en dezelfde samenhorigheid zal uitstralen”, stelt burgemeester Marc Van Aperen. “Veiligheid en gezondheid primeren nog altijd. Indien het coronavirus in het voorjaar van 2021 onder controle is, wil het schepencollege bekijken of er extra initiatieven georganiseerd kunnen worden in samenwerking met de kermisuitbaters.”

Ook het gemeentebestuur van Beerse heeft beslist om de kermis te annuleren, die normaal zou plaatsvinden van 19 september tot en met 27 september. “Het was een zware beslissing”, zegt Bart Craane, burgemeester in Beerse. “Het bestuur heeft verscheidene pistes onderzocht en bekeken of er een coronaveilige versie mogelijk was. Dat was helaas niet het geval. Volgens de huidige maatregelen mag er slechts één persoon per 1,5 lopende meter aan een kraam aanwezig zijn. Daardoor zullen veel kermiskramen mogelijk niet rendabel zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer