Nieuws Kempen Geen staangeld meer voor kermiskramen in Hoogstraten

Geen staangeld meer voor kermiskramen in Hoogstraten

Geen staangeld meer voor kermiskramen in Hoogstraten

HOOGSTRATEN – het gemeentebestuur wil de kermissen wat extra zuurstof geven en heeft beslist dat foorkramers vanaf volgend jaar geen staangeld meer moeten betalen.

De maatregel geldt voor alle deelgemeenten, dus Hoogstraten, Wortel, Meer, Meerle, Meersel-Dreef en Minderhout.  Het stadsbestuur had amper inkomsten uit het staangeld en besliste om het dan maar helemaal achterwege te laten. “Als we sommige foorkramers daarmee kunnen overhalen om toch te blijven staan tijdens bijvoorbeeld de Heilig Bloedkermis, dan is dat mooi meegenomen”, zegt schepen Arnold Wittenberg. “De kosten voor elektriciteit worden uiteraard nog wel aangerekend.”

De staangelden waren verschillend voor de Heilig Bloedkermis en de andere foren en ook wanneer het ging over openbaar of privédomein. Voortaan geldt dus in heel de gemeente hetzelfde tarief: 0 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Nieuw leven in de discotheek

Eigenaar geeft danstempel een make-over Eigenaar Fred Van Ostaijen vond een geschikte investeerder om Highstraat nieuw leven in te blazen.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer