Nieuws Kempen Geert Op de Beeck vergroot zijn vloot

Geert Op de Beeck vergroot zijn vloot

Foto: Scania Belgium

Geert Op de Beeck vergroot zijn vloot

Orgacom, onderdeel van transportgroep Op De Beeck uit Olen, heeft haar vloot zopas uitgebreid met 9 nieuwe Scania’s. Dat meldt Scania Belgium. Drie ervan zijn containerwagens, vijf zijn trekkers, en er is nog 1 opvallende vrachtwagen: een V8 77S. Deze zal zaakvoerder Geert Op de Beeck zelf besturen, nu hij, naar eigen zeggen, weer tijd heeft om zelf achter het stuur te gaan zitten.

Orgacom is één van de vier transportfirma’s van Group Op de Beeck. “Wij verwerken organisch afval, neven- en reststromen van de voedingsindustrie,” zegt Geert Op de Beeck. “Bijvoorbeeld afval van de aardappelverwerkende nijverheid of van brouwerijen. Een deel daarvan verwerken we tot veevoeder, de rest gaat naar een biogascentrale in Kallo om er stroom van te maken of naar onze composteerinstallaties in Kallo en Philippeville.”

Naast veevoeder, biogas en compost behandelt Group Op de Beeck ook boomschors voor de tuinbouw. “Dat doen we voor de hobbymarkt hier achter onze kantoren in Olen en in onze Bark Terminal Puurs voor de professionelen”, vertelt Geert. De vloot van de complete groep bestaat uit zo’n 90 trucks.

Zaakvoerder Geert Op de Beeck is zelf nog bezeten van het wegvirus, en probeert zelf nog om de 6 weken een keer naar de vestiging in Portugal te rijden om contact te houden met de werknemers daar. Volgens Scania gaat hij de speciale V8-Scania zelf besturen. “De voorbije 20 jaar had ik geen tijd om zelf te rijden maar nu lukt het wel omdat de collega’s het bedrijf tijdens mijn afwezigheid draaiende houden. Het is ook de eerste volledig nieuwe vrachtwagen waar ik zelf mee rijd.”

Binnen Group Op de Beeck is Geert niet de enige die een voorkeur heeft voor Scania. “Wie vijf jaar bij ons in dienst is, mag zijn tweede vrachtwagen zelf kiezen. We zien meer en meer Scania in ons bedrijf. Daarom plaatsten we voor Orgacom nog een extra bestelling van 11 trekkers bij Scaniadealer Buga uit Oevel. We hebben geen probleem om chauffeurs te vinden. Sommigen zijn hier al meer dan 20 jaar in dienst”, besluit Geert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.