Nieuws Kempen Gekende kaaswinkel niet betrokken bij faillissement

Gekende kaaswinkel niet betrokken bij faillissement

Gekende kaaswinkel niet betrokken bij faillissement

TURNHOUT/HASSELT – Bij de faillissementen die zopas door de ondernemingsrechtbank in Turnhout werden uitgesproken, valt de naam op van de vennootschap Wiebesplace. Hier gaat de Hasseltse vestiging van de gekende kaashandel Domus Casei achter schuil. “De winkel in Turnhout is echter niet bij dit faillissement betrokken”, verzekert Leo De Coster.

Domus Casei is al 16 jaar een begrip in Turnhout. Aanvankelijk in de Herentalsstraat, en nu in de Patersstraat ,verkoopt het familiebedrijf honderden soorten kazen en andere delicatessen. Dit zowel om mee te nemen als om ter plaatse te consumeren. Een zakelijke tegenslag in Hasselt zorgt nu voor kopzorgen bij de familie De Coster.

“We hebben geprobeerd om de zaak in Limburg recht te trekken, maar daar zijn we niet in geslaagd”, zegt Leo De Coster. “Aan de basis ligt een geschil met de eigenaar van het pand, waarbij we een afbetalingsplan voor de achterstallige huurgelden ineens versneld moesten terugbetalen. En dat was heel moeilijk als je een warme zomer hebt en amper iets verkoopt… Op die manier is de zaak nu over de kop gegaan.”

De hoofdvestiging van de gekende kaashandel in Turnhout is dus niet betrokken bij het faillissement.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.