Nieuws Kempen Gemeentebestuur Lille vraagt bewoners: “koop lokaal!”

Gemeentebestuur Lille vraagt bewoners: “koop lokaal!”

Gemeentebestuur Lille vraagt bewoners: “koop lokaal!”

LILLE/GIERLE/WECHELDERZANDE/POEDERLEE – Het gemeentebestuur van Lille is een campagne gestart om inwoners van de gemeente te stimuleren om te kopen bij de lokale handelaars te kopen. De boodschap wordt verspreid via affiches en banners.

De laatste dagen zag je in Lille, Gierle, Wechelderzande en Poederlee steeds vaker boodschappen opduiken als ‘Koop lokaal!’ en ‘Kies voor lokaal!’ Het gemeentebestuur wil op die manier bedrijven, horecazaken en winkels extra steunen bij de heropstart na de coronaperiode. “Onze boodschap is ruimer dan lokaal te kopen”, vertelt schepen van Economie Griet Verheyen in Gazet van Antwerpen. “We roepen onze inwoners op om ook voor dienstverlening lokaal te kiezen. Zoek je een dakwerker, een aannemer, een fietsenmaker, een advocaat, een schoonheidsverzorgster, kies dan ook lokaal.” De gemeente heeft ook een eigen ondernemersplatform opgericht waarbij zelfstandigen hun alternatieve dienstverlening konden aanbieden. “Onze ondernemers hebben zich verenigd in Ondernemend Lille. Dat is een actieve, enthousiaste groep waarmee we constant in verbinding staan om zaken af te toetsen”

Reageer op dit bericht

Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer