Nieuws Kempen Gemeenten en provincie zetten schouders onder de Merode

Gemeenten en provincie zetten schouders onder de Merode

Gemeenten en provincie zetten schouders onder de Merode

de merodeNegen gemeentebesturen en de provincie Antwerpen hebben samen de projectvereniging de Merode opgericht. Die wil plattelandsinitiatieven rond lokale economie, natuur en landbouw, erfgoed en recreatie realiseren om het het Merodegebied nog aantrekkelijker te maken. Het domein de Merode vormt na het Park Midden-Limburg het grootste aaneengesloten groengebied in Vlaanderen.

Meer mogelijkheden
De deelnemende gemeenten zijn Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo. Vanuit de Vlaamse overheid worden verschillende subsidies aangeboden die passen binnen het werkveld van het plattelandsproject de Merode. Het gaat hierbij o.a. om de subsidies rond cultureel erfgoed, onroerend erfgoed, cultuurcommunicatie of projectoproepen rond landbouw en plattelandsbeleid. Deze subsidies kunnen enkel worden aangevraagd door intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Nu de negen gemeenten die deel uitmaken van het plattelandsproject de Merode samen met de provincie Antwerpen een intergemeentelijk samenwerkingsverband hebben opgericht, worden de mogelijkheden groter.

“We bouwen verder op de samenwerking die er al is binnen het plattelandsproject de Merode”, legt Peter Bellens uit, voorzitter van de Merode en gedeputeerde voor Platteland in de provincie Antwerpen. “Door aan deze samenwerking een juridische structuur te geven, kunnen we makkelijker bovenlokale subsidies aantrekken en onze samenwerking versterken. We zullen onze kennis en expertise ook beter kunnen delen waardoor we met dezelfde middelen meer kunnen realiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer