Foto: Marc Peeters

Geysen Group vindt ‘De Slimste Technieker van België’

WESTERLO, TURNHOUT - De Slimste Technieker van België heet David Raeymaekers. Hij is 48, woont in Balen en staat aan het hoofd van de technische dienst bij snoepfabrikant Cloetta in Turnhout. Zijn nieuwe titel levert David 10.000 euro en een jobaanbieding op. “Voor die job pas ik”, lacht de man. “En het geld? Het verlof komt eraan. Wat extra cash komt altijd van pas.” Volgend jaar wordt opnieuw gezocht naar De Slimste Technieker van België.

Verschillende sectoren kreunen onder een tekort aan personeel. Er is onder meer nood aan meer en goed opgeleide techniekers om de machines op industriële sites draaiende te houden. Geysen Group uit Westerlo verzorgt de aanlevering van dergelijke techniekers aan verschillende bedrijven en is daarom actief op zoek naar nieuwe collega’s.

“Om dit ook een ons een andere manier te doen hebben we een maand geleden een online quiz georganiseerd met als insteek de vraag Wie wordt de slimste technieker van België”, zegt Alex Geysen. “Een duizendtal kandidaten schreef zich in en 638 namen uiteindelijk deel aan de quiz. “

“De acht beste deelnemers uit de voorronde hebben in onze gebouwen in Westerlo deelgenomen aan de finale. Ze kregen een theoretische en een praktische proef voorgeschoteld. Naast de 10.000 euro voor de winnaar hebben we ook 6.000 en 4.000 euro voorzien voor de tweede en de derde. Een deurwaarder keek toe op het correcte verloop van de quiz.”

Quasi alle finalisten zijn ergens tevreden aan de slag. Dat gaat zo met goede krachten in een sector die met tekorten kampt. Of Geysen meteen nieuwe krachten zal kunnen aantrekken is een open vraag. “We gaan onze finalisten alleszins niet stalken”, zegt een woordvoerder. “Wat we met de verkiezing van De Slimste technieker van België ook wilden doen is het beroep van technieker op een positieve manier in de kijker zetten. Aantonen dat er tal van tewerkstellingsmogelijkheden zijn in een boeiende en afwisselende job. Daar zijn we zeker in geslaagd. Het is dan ook de bedoeling de quiz volgend jaar opnieuw de organiseren en nog te verfijnen.”