Nieuws Kempen Gheys uit Mol neemt Nederlandse collega-transporteur over

Gheys uit Mol neemt Nederlandse collega-transporteur over

vlnr: Seb Gheys, Dirk Gheys, Tinny Witlox, Ronny Joos, Ankie Witlox

Gheys uit Mol neemt Nederlandse collega-transporteur over

Transport- en logistiekbedrijf Gheys heeft een overname van een Nederlandse transporteur gerealiseerd. Witlox is gespecialiseerd in het vervoer van droge bulk voor de petrochemische sector. Voor het Molse Gheys is dit de tweede overname op twee jaar tijd, en de eerste buiten de landsgrenzen. Voor de transport- en logistiekgroep is het de aanzet tot een verdere internationalisering en uitbreiding van de vloot.

Het familiebedrijf Witlox is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in nationaal en internationaal bulktransport voor de petrochemische sector. Het telt vandaag een 20-tal combinaties en wordt geleid door Tinny Witlox. Hun opdrachten situeren zich voornamelijk de Benelux en Duitsland. Tinny zal de dagelijkse operaties in Nederland blijven aansturen.

Ronny Joos, ceo van Group Gheys, ligt toe dat de overname van Witlox volledig past de strategische visie. Het bedrijf wil in het internationaal bulktransport verder groeien met een internationale vloot en hubs in verschillende Europese landen. “Hiermee willen we voldoende capaciteit voor onze klanten verzekeren en onze diensten optimaliseren in de complexe Europese transportmarkt. Het Europese Mobility Pack, bovenop het grote tekort aan nieuwe chauffeurs, zal leiden tot een toenemende druk op de kosten.”

“In de nabije toekomst kijken we nog naar andere landen”, zegt Dirk Gheys voorzitter van de Raad van Bestuur. “Dit alles om onze klanten de hen vertrouwde topservice te kunnen blijven garanderen en verder te groeien.”

Vandaag telt groep Gheys een vloot van meer dan 250 trekkers (en veelvoud aan getrokken materiaal) en zijn ze actief in de petrochemie, food en feed. Daarnaast bezit Gheys twee binnenvaartterminals, in Mol en Beringen. Naast transport biedt het zijn klanten logistieke diensten op drie locaties: Mol, Beringen, Genk met een totale opslagcapaciteit van meer dan 50.000 ton bulkgoederen en 70.000 ton palletgoed.

In Beringen zal in 2022 bijkomende opslagcapaciteit worden bijgebouwd. Gheys heeft in Beringen ook een eigen windmolenpark  sinds eind 2020. Hiermee kan het haar logistieke site in Beringen meer dan volledig kan voorzien van groene stroom.

Dit jaar stevent groep Gheys af op een omzet van 82 miljoen euro. Witlox zal in 2021 een omzet van om en bij de 5 miljoen euro realiseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer