Nieuws Kempen Gin uit Heist-op-den-Berg verhoogt potentie

Gin uit Heist-op-den-Berg verhoogt potentie

Gin uit Heist-op-den-Berg verhoogt potentie

HEIST-OP-DEN-BERG – Twee horecazaken lanceren samen een nieuwe Heistse gin: Silky Swan. De drank krijgt al meteen de reputatie van niet alleen lekker te zijn, maar ook libidoverhogend.

Brasserie De Verwant en café ’t Groen Hofke uit Wiekevorst staan samen aan de wieg van het nieuwste streekproduct van Heist-op-den-Berg: The Silky Swan Gin. Zaakvoerders Tijs Warpy, Nick Vervoort (beiden De Verwant) en Patrick Vermeulen (’t Groen Hofke) brengen met de gin een eerbetoon aan de Heistse zwaan én willen het libido stimuleren. De initiatiefnemers zijn zowat een jaar bezig geweest met voorbereidingen. Na tal van weloverwogen proefsessies kreeg een meester-distillateur de opdracht om de allereerste Silky Swan te stoken. Aan het drankje zijn verscheidene gekende en minder gekende afrodisiaca toegevoegd, waaronder gember, paradijszaad, ginseng en selder.

Te laat

De naam Silky Swan, zijdezachte zwaan, verwijst naar de zwaan in het wapenschild van Heist-op-den-Berg. De horecauitbaters haalden hun inspiratie bij een oude legende over die zwaan en hun gemeente. “De inwoners van Heist-op-den-berg kregen in de 12de eeuw de bijnaam van ‘telaatkomers’”, legt Tijs Warpy uit. “Dat gebeurde nadat ze veel te laat waren toegekomen waren op de beroemde Slag bij Ransbeek. Niet bepaald flatterend.”

“Als teken van hun onschuld, en om hun zuiverheid te benadrukken, plaatsten de Heistenaren een maagdelijk witte zwaan in hun wapenschild”, vult Nick Vervoort aan.

Dit verhaal sprak tot de verbeelding van de ginkenners: “Was de afwezigheid tijdens die historische slag wel zo onschuldig?”, vragen ze zich af. “Bleven de mannen toen misschien liever thuis bij hun vrouw om de liefde te bedrijven, in de plaats van strijd te voeren? Wij geloven alvast in de onschuld van onze medebewoners. Heistenaren zijn liefdevolle, eerbiedige mensen met een groot hart. Ze zijn warm als vuur. Dan mag je al eens te laat komen.”

Grote en kleine flessen

Zo gingen de initiatiefnemers aan de slag met ingrediënten die zowel bij vrouwen als mannen de potentie kunnen stimuleren. Het eindresultaat wordt nu aangeboden in een retro apothekersfles, of in kleine flesjes goed voor één gin-tonic. Silky Swan kan je drinken bij zowel De Verwant als bij ’t Groen Hofke, maar is ook verkrijgbaar bij enkele Heistse winkels. Bovendien kreeg de nieuwe creatie meteen het label van Proef Heist. Met dat platform promoot de gemeente sinds 2014 Heistse streek- en hoeveproducten.

Meer informatie via www.silkyswangin.be. en  www.proefheist.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.