Nieuws Kempen Goboony België stuurde dit jaar al bijna 17.000 mensen op reis.

Goboony België stuurde dit jaar al bijna 17.000 mensen op reis.

Goboony België stuurde dit jaar al bijna 17.000 mensen op reis.

De rush op mobilhomes blijft duren, merkt Goboony. Dit deelplatform voor campers beleefde dit jaar het drukste tot nu toe. 74% van de campers op het platform waren gedurende de zomermaanden volledig volgeboekt.  “Het naseizoen loopt langer door dan we gewend zijn”, stelt Goboony. Om nog meer eigenaars van campers warm te maken voor het verhuurconcept, komt Goboony op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober naar camping Houtum in Kasterlee.

 

 

 

Elke dag waren er via Goboony nieuwe reizigers op zoek naar mobilhomes. “Nieuw dit jaar zijn de stijgende boekingen in de tussenseizoenen. Voor het eerst zit ook september en oktober bijna vol”, zegt Jeroen Ducorney, cco van Goboony. “De rush op mobilhomes doet ons hard inzetten op de werving naar nog meer verhuurders. Met het lekkere weer, de opgespaarde vakantiedagen die veel Belgen nog hebben en de herfstvakantie om de hoek, verwacht Goboony ook in dit naseizoen goede tijden voor hun verhuurders.”

De camper als ticket naar de vrijheid is – zeker sinds de coronabeperkingen – populairder dan ooit, in zowat alle leeftijdsgroepen. De leeftijdsgroep van 36 tot 45 jaar blijft de grootste maar de groep van 26 tot 35 jaar is de sterkst stijgende. “Steeds meer eigenaars ontdekken dat hun camper verhuren zeer lucratief is. Een boeking levert de verhuurder gemiddeleld 1.295 Euro op. Dit jaar kwamen er 769 nieuwe verhuurders bij op het deelplatform.”

“Uit ondervraging bij onze leden blijkt dat de Belgen een tussenseizoen verkiezen omdat het dan rustiger reizen is. Leuk voor de kinderen is dat ouders de camper huren voor een verlengd weekend. Met zijn allen in het huis op wielen, op verkenning in eigen land, is erg populair. Op die manier kan je zien of een langere vakantie met de camper je ligt. Een try-out zeg maar. We zien ook een trend van langere boekingen waarbij men werkt op verplaatsing in het buitenland. ‘Workations’ als het ware. Je moet natuurlijk wel een job hebben die dat toelaat om als Digital Nomad te werken.”

Om campereigenaars te werven, organiseert Goboony een weekend in oktober in Kasterlee. Er zijn campereigenaren aanwezig die al lange tijd hun camper delen, die hun ervaringen kunnen delen met potentiële verhuurders. Domein De Putten en camping Houtum is het decor van dit infoweekend. Geïnteresseerden kunnen inschrijven via Goboony België.

Goboony is in 2015 opgestart door de fervente camperaars Foppe Mijnlieff en Mark de Vos. Campereigenaren kunnen via Goboony hun eigen camper verhuren, zodat deze niet het grootste deel van het jaar stil hoeft te staan en de kosten van camperbezit kunnen worden terugverdiend. Er staan momenteel ruim 4.500 campers in de database. Goboony is actief in Nederland, België, Groot-Brittannië en Italië.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer