Nieuws Kempen Goede hoop voor vaccin van J&J in Beerse

Goede hoop voor vaccin van J&J in Beerse

Goede hoop voor vaccin van J&J in Beerse

Farmabedrijf Johnson & Johnson gelooft dat het in februari groen licht kan vragen bij de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA voor zijn coronavaccin.  Het langverwachte product zal in de grote J&J-plant in Beerse van de band rollen.

 

J&J stelde beloftevolle testresultaten voor die erop wijzen dat de immuunrespons na toediening langdurig is. Meer dan 90 procent van de proefpersonen maakte binnen de maand antilichamen aan, en na 57 dagen iedereen.

Het is nu wachten op de resultaten van de zogeheten derde klinische studie met 40.000 deelnemers. Eind deze maand of begin februari zullen de resultaten waarschijnlijk bekend zijn.

Moederbedrijf J&J wil dit jaar nog 1 miljard dosissen produceren. De 5,2 miljoen dosissen die ons land bestelde, zullen van de Kempense J&J-site in Beerse komen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

J&J-vaccin goedgekeurd in VS

Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd voor gebruik op de Amerikaanse markt. Meteen na… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.