Nieuws Kempen Goud op Eurobike Awards voor Turnhouts bedrijf

Goud op Eurobike Awards voor Turnhouts bedrijf

Mathias Plouvier

Goud op Eurobike Awards voor Turnhouts bedrijf

Classified Cycling, dat gevestigd is op de Open Manufacturing Campus in Turnhout, heeft de fietsindustrie op zijn kop gezet met zijn innovatieve schakeltechnologie. Nu heeft het jonge bedrijf een Gold Award in de wacht gesleept op de internationale wielerbeurs Eurobike in het Duitse Friedrichshafen. De Eurobike Awards zijn de meest prestigieuze prijzen in de fietsbranche.

“Na zeven jaar ontwikkeling is deze Eurobike Gold Award een prachtige bekroning voor het parcours dat ons team tot dusver aflegde”, zegt een trotse ceo Mathias Plouvier. “Het geeft ons energie om verder te groeien en meer innovaties te ontwikkelen. Inmiddels draait ook onze productie op volle toeren, en staan we met onze commerciële plannen voor verdere expansie niet stil. We hebben nu verdelers in verschillende landen in Europa en daarbuiten.”

De organisatie van Eurobike kende Classified de Gold Award toe voor, zowel zijn ingenieuze Powershift-schakeltechnologie als voor zijn drie carbon wielsets, die compatibel zijn met de Powershift-naaf.

De naafversnelling van Classified is verwerkt in het achterwiel en vervangt de traditionele voorderailleur. Fietsen met Classified hebben dus nog maar één tandwielblad vooraan, maar wel het bereik van een klassieke binnen- en buitenbladcombinatie.

“De industrie droomde er lang van om de voorderailleur te vervangen door een schakelnaaf. Met zijn 2-speed Powershift-hub is Classified daar wonderwel in geslaagd”, aldus de onafhankelijke jury van de Eurobike Awards.

Reageer op dit bericht

Reacties

Rob M. 2021-09-03 08:59:54

Fantastisch. Innovatie uit de Kempen!

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer