Nieuws Kempen Goudsmid Elke Stuyck steekt zich volledig in het nieuw

Goudsmid Elke Stuyck steekt zich volledig in het nieuw

Goudsmid Elke Stuyck steekt zich volledig in het nieuw

Elke StuyckGoudsmid Elke Stuyck (35 j.) uit Oevel ontvangt vandaag uit handen van een vertegenwoordiger van Unizo het Handmade in Belgium-label. Tegelijk neemt ze haar vernieuwde winkel in gebruik en zet ze haar nieuwe website online.

“Wanneer ik vijf jaar geleden startte, was het even wachten hoe de reacties zouden zijn. Nu was de tijd gekomen om een stapje hoger te zetten”, vertelt Elke Stuyck, die haar atelier volledig verbouwde. Tegelijk doorliep ze met succes de procedure voor het behalen van het HIB-label en vernieuwde ze haar website. “Aan dat label hecht ik wel degelijk belang. Het betekent een mooie erkenning voor je werk.”

Handgemaakt niet duurder
Dat werk omvat het creëren van juwelen van begin tot einde, helemaal op maat van de klant. “Ik bespreek het ontwerp met de klant en begin vervolgens met smelten, vijlen, zagen,… Vaak komen mensen met een specifieke vraag, hebben ze bijvoorbeeld een juweeltje met een grote emotionele waarde dat ze meer hedendaags willen maken.”

Elke Stuyck maakt vooral ringen en hangers, maar ook oorbellen en armbanden zowel in goud als zilver en met of zonder stenen. “Ik krijg geregeld te horen dat mensen bij de klassieke juwelier mooie dingen bij verschillende juwelen zien. Om die samen te brengen komen ze dan tot bij mij.”

De klanten kwamen aanvankelijk vooral uit de buurt maar na vijf jaar is haar klantenkring uitgebreid tot heel België. “Mensen denken dat een handgemaakt juweel veel duurder is dan een ander. Dat is niet zo. Ik werk naar ieder zijn budget.” Over haar stijl zegt ze: “Ik hou van een ruwere structuur waarin elegantie zit verwerkt.” In het weekend van 27-29 november houdt Elke Stuyck een opendeurdag in haar vernieuwde winkel.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer