Nieuws Kempen Gouverneur verbiedt indoor evenementen met meer dan 1.000 bezoekers

Gouverneur verbiedt indoor evenementen met meer dan 1.000 bezoekers

Gouverneur verbiedt indoor evenementen met meer dan 1.000 bezoekers

PROVINCIE – Nu de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de uitbraak van het coronavirus als pandemie beschouwt, is de impact ook in onze regio stilaan duidelijk. Gouverneur Cathy Berx volgt het advies van de Federale Regering en heeft een politiebesluit uitgevaardigd dat een verbod legt op alle indoor evenementen met meer dan 1.000 personen tot en met 31 maart.

Deze maatregelen moet situaties vermijden waarbij veel mensen samenkomen en zo de kans op een contact tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen te verminderen. Activiteiten in open lucht kunnen wel blijven doorgaan.

“Het allerbelangrijkste is dat we er allen samen voor moeten zorgen dat elke besmetting die we kunnen vermijden, ook moeten vermijden”, zegt Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx. “Het is essentieel dat we een razendsnelle verspreiding van het virus voorkomen. Ziekenhuizen die geconfronteerd worden met een toevloed van zeer ernstig zieke mensen en medisch personeel dat onder druk komt te staan, zal immers de optimale medische dienstverlening, en zo het gezondheidszorgsysteem in het gedrang brengen.”

Organisatoren van evenementen kunnen een uitzondering op het verbod aanvragen bij het lokale bestuur als ze menen dat het risico op besmetting ‘tot quasi nihil kan worden gereduceerd’. De criteria die daarbij worden gehanteerd zijn het aantal aanwezigen, de nabijheid van die aanwezigen, de duur, de beslotenheid van de ruimte, de leeftijdsmix van de aanwezigen, de haalbaarheid van de te nemen maatregelen en de noodzaak of uitstelbaarheid van het evenement.

Wijs handelen

“Dit verbod op grootschalige indoor evenementen is maar één maatregel om de snelle verspreiding van het coronavirus te beletten”, vult de gouverneur nog aan. “Meer nog maken de mensen zelf het verschil door wijs te handelen, druk bijgewoonde evenementen te vermijden, veel aandacht voor eigen hygiëne te hebben en de overige aanbevelingen om jezelf en anderen maximaal te beschermen goed op te volgen.”

Reageer op dit bericht

Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.