Nieuws Kempen Gratis coaching voor etalages kernwinkelgebied

Gratis coaching voor etalages kernwinkelgebied

Gratis coaching voor etalages kernwinkelgebied

HERENTALS – Retail Expert Steven Bollé heeft een gratis coaching afgerond aan Sigrid Slegers, zaakvoerster van Balou Kinderschoenen in de Zandstraat in Herentals, over hoe de winkel nog te optimaliseren is. het gaat om een van de tien sessies die het stadsbestuur en de provincie Antwerpen organiseren in het kader van Straat in het vizier, speciaal voor de ondernemers van de Zandstraat. Handelshart Herentals ondersteunt het initiatief en betaalt voor tien extra coaching sessies voor alle ondernemers uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Schepen Yoleen Van Camp: “Het stadsbestuur werkt samen met de provincie Antwerpen om de Zandstraat als winkelstraat opnieuw in ere te herstellen. Dat gebeurt met het project Straat in het vizier, dat het doel heeft de bekendste winkelstraten van Herentals, Geel, Mol, Hoogstraten en Heist-op-den-Berg te versterken. Het project startte in september 2018 en loopt nog tot oktober 2020. Het project wordt voor 490.000 euro gesubsidieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), voor 328.000 euro door de provincie Antwerpen, en voor 80.000 euro door elk deelnemend lokaal bestuur, waaronder ook Herentals. De Zandstaat vormt in dit project een concept street, een soort proefstraat waar de stad, de provincie en de lokale ondernemers samen acties op touw zetten om hun winkelstraat uniek, gezond en leefbaar te houden. Zo willen we de aantrekkelijkheid van ons kernwinkelgebied versterken. Een degelijk en divers aanbod is immers van levensbelang voor de leefbaarheid van iedere handelskern. We vinden de coaching sessies een uitstekend traject, en bestellen via Handelshart tien extra sessies voor de andere handelaars van de stad.”

Linda Van Oost, ondervoorzitter Handelshart Herentals is ook blij met deze sessies. “Als Handelshart juichen we deze workshops toe. We hebben Steven Bollé zelf ook geëngageerd voor tien extra sessies voor onze leden. Hij adviseert hen ook over de promotie van hun zaak, het imago, klantenbenadering en diverse mogelijke communicatiekanalen. Het gaat om een heel uitgebreid en praktijkgericht persoonlijk advies. Bij Balou Kinderschoenen, een winkel die al bijna dertig jaar in de Zandstraat aanwezig is, geeft Steven aan Sigrid, de uitbater, praktisch advies over hoe ze haar etalage, haar winkelinrichting en haar huisstijl kan optimaliseren. Bij de start van een sessie luistert de retail coach naar het verhaal van de handelaar, om beter te begrijpen hoe zij werkt en haar zaak uitbaat. Vervolgens geeft hij inspiratie om de zaak te verbeteren en er zelf mee aan de slag te gaan.” Soms geeft de retail expert na de persoonlijke sessie nog beeldmateriaal ter inspiratie. Nadien blijft er ook telefonisch contact en e-mail verkeer.

Schepen Yoleen Van Camp: “Deze sessies zijn niet de enige plannen die we hebben voor het kernwinkelgebied. Voor dit jaar staat nog een grote promotie van onze handelaars in de steigers. We werken ook aan een uitbreiding van de website www.handelshart.be met getuigenissen van ondernemers uit de Zandstraat ‘waarom ondernemen in Herentals?”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer