Nieuws Kempen Groeiambities zorgen mee voor Klasse 8-erkenning

Groeiambities zorgen mee voor Klasse 8-erkenning

De Willisbuilding van Belcotec

Groeiambities zorgen mee voor Klasse 8-erkenning

Het Geelse multitechniekenbedrijf Belcotec heeft op 1 december 2021 het erkenningsgetuigschrift ‘Klasse 8 Aannemer’ binnengekregen. Dit is het hoogst haalbare als aannemer in de bouw, en bevestigt de sterke groei van het bedrijf. Zaakvoerder Jan Vangeel richtte het bedrijf op in 2012, en zag zijn bedrijf jaarlijks gestaag groeien. “Aan de vooravond van ons tienjarig bestaan is deze erkenning heel leuk”, klinkt het.

 

 

Het erkenningsgetuigschrift ‘Klasse 8 Aannemer’ is de hoogste erkenning in de bouw die een technisch bedrijf kan krijgen. Om een overheidsopdracht van een bepaalde aard en omvang te kunnen uitvoeren, moet de aannemer aan een aantal voorwaarden voldoen. Als dat het geval is, krijgt hij een erkenning van de bevoegde regionale minister op advies van de federale erkenningscommissie. Er wordt onder andere gekeken naar de technische bekwaamheid, financiële draagkracht en professionele integriteit.

“De erkenning geeft aan de aanbestedende overheden het nodige vertrouwen voor een goede en degelijke uitvoering van de werken. Het is dus met andere woorden een kwaliteitslabel”, zegt Stijn Geboers van Belcotec. “We konden het dossier indienen omdat onze omzet voldoende groot is, voldoende eigen medewerkers hebben, de nodige kennis hebben in grote projecten. Dankzij onze groei kwamen we in aanmerking voor deze erkenning.”

Naar aanleiding van de continue groei van Belcotec behaalde het bedrijf in augustus ook een upgrade van het VCA-certificaat.  “We zijn trots te kunnen melden dat we met Belcotec een VCA bezitten. Veiligheid is en blijft een topprioriteit voor Belcotec.  Ook daarom werd er eerder dit jaar geïnvesteerd in een mobiele app – VCA online – zodat er op een simpele manier rond veiligheid gewerkt kan worden.  Melden van incidenten, toolboxmeetings, LMRA’s, werfplaatsinspecties,… zijn allemaal zaken die we vanaf nu via de app op een laagdrempelige manier kunnen ingeven of uitvoeren. En dan komt ten goede voor alle Belcotec-werknemers en onze onderaannemers!”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.