Nieuws Kempen Groep Heylen en AG Real Estate bundelen de krachten

Groep Heylen en AG Real Estate bundelen de krachten

Groep Heylen en AG Real Estate bundelen de krachten

groep heylenGroep Heylen uit Herentals en AG Real Estate bundelen de krachten in een nieuwe 50-50 joint venture die zal investeren in logistiek vastgoed in België en Nederland.

Het bestaande logistieke vastgoed van Groep Heylen zal de basis vormen voor de portefeuille van de vennootschap AG Heylen Warehouses. De twee partners werken daarna samen aan de groei van deze joint venture. De vennootschap AG Heylen Warehouses zal geen vastgoed ontwikkelen; dit blijft de specialiteit van Groep Heylen. Voor de groei zal de portefeuille voornamelijk rekenen op de markt- en productkennis van Groep Heylen. Binnen de joint venture ligt het gebouwenbeheer bij Groep Heylen, de administratie wordt gezamenlijk gevoerd.

Flinke ambitie
De ambitie van de nieuwe onderneming bestaat erin te groeien naar een portefeuille van minstens 500 miljoen euro aan activa in Nederland en België. “De logistieke poort van Europa, waartoe België en Nederland behoren, kent nog voldoende groeipotentieel, waarbij de voornaamste volumegroei zal plaatsvinden in Nederland”, aldus de twee partners in een gezamenlijke mededeling. De joint venture zal onmiddellijk een portefeuille met een totale omvang van 210.000 m² kwalitatieve logistieke gebouwen hebben, die zich stuk voor stuk op logistieke hotspots bevinden zoals Roosendaal (NL), Venlo (NL), Brugge, Grobbendonk en Herentals. Deze gebouwen zijn verhuurd voor lange termijn, goed voor een investeringswaarde van ongeveer 160 miljoen euro, waarvan 125 miljoen in Nederland.

De sites VE-Commerce in Venlo, Agora 21 in Roosendaal-Halderberghe en Antwerp East Port in Grobbendonk bieden samen nog een ontwikkelingspotentieel van 230.000 m² gebouwoppervlakte. Door hun krachten te bundelen wensen beide bedrijven de ontwikkeling van deze strategische grondposities te versnellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer