Nieuws Kempen Groep Heylen koopt Koninklijke Nederlandse Munt

Groep Heylen koopt Koninklijke Nederlandse Munt

Groep Heylen koopt Koninklijke Nederlandse Munt

groep-heylenGroep Heylen uit Herentals heeft de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) in Utrecht overgenomen van de Nederlande overheid. Volgens Groep Heylen vormt de acquisitie een goede aanvulling op haar bestaande muntactiviteiten. De Nederlandse overheid ontvangt 3,6 miljoen euro voor de verkoop.

Didier Clerx, CEO van Groep Heylen, betitelt de overname als “een logische stap op de weg naar het ambitieniveau” van de onderneming. “Binnen Groep Heylen hebben we Mauquoy Token Company, National Tokens en Royal Blanking International. Allemaal Belgische ondernemingen die sedert 1875 actief zijn met onder meer de productie van metalen jetons, blanks, promotionele- en souvenirmunten. Dankzij de overname van KNM beschikken we nu over een complementair productportfolio. Hierdoor kunnen we onze ambitie realiseren: het wereldwijd meest competente munthuis te worden voor kleine en middelgrote landen.”

Rendabel maken
Volgens Groep Heylen wordt de komende tijd gebruikt voor een goede afstemming van de activiteiten tussen haar bedrijven. “KNM wordt daarbij hét munthuis voor kleine en middelgrote landen en de bestaande activiteiten binnen Mauquoy, National Tokens en Royal Blanking International worden voor het grootste deel gehandhaafd. Wel kijken we uiteraard naar maatregelen om KNM rendabel te maken. Daarbij kan dan worden gedacht aan focus op omzetgroei, kennisontwikkeling en kostenreductie”, aldus CEO Clerx.

KNM blijft in Utrecht gevestigd. Er werken 90 mensen. Tijdens het verkoopproces ontving de Nederlandse overheid 10 biedingen. Het ministerie van Financiën selecteerde uiteindelijk Groep Heylen als meest geschikte koper. “Daarmee krijgt KNM een private aandeelhouder die de onderneming commerciële slagkracht biedt en de ambitie heeft om KNM uit te bouwen tot een sterke speler in de wereldwijde muntcirculatiemarkt”, aldus Boer & Croon Corporate Finance, die het verkoopproces begeleidde.

Groep Heylen heeft activiteiten in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland en Italië. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in de ontwikkeling van vastgoed en het investeren in bedrijven. De onderneming hoopt in 2016 de kaap van ruim 400 miljoen euro omzet te behalen en telt meer dan 350 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.