Nieuws Kempen Groep Kenis viert vijf verjaardagen

Groep Kenis viert vijf verjaardagen

Meer dan 500 genodigden vierden de vijf verjaardagen. Foto: Groep Kenis

Groep Kenis viert vijf verjaardagen

TURNHOUT, HERENTALS, GEEL – Bij Groep Kenis was het groot feest het voorbije weekend. De concessiehouder van Renault, Dacia, Alpine en Nissan had maar liefst vijf redenen tot vieren.

Groep Kenis blaast dit jaar zestig kaarsjes uit. Sinds de oprichting in 1963 verhuisde Garage Kenis in 1968 van Vosselaar naar Turnhout en opende er in 2003 in een opvallend hoekperceel het huidige hoofdkantoor. In de voorbije zestig jaar groeide Garage Kenis bovendien uit tot een bedrijf met vier filialen, want ondernemen zit de familie Kenis in de genen. Durven ondernemen is een van hun strategische pijlers, net zoals inzetten op groei en investeren in digitalisering en medewerkers. De afgelopen jaren zette de familie Kenis haar strategie kracht bij door onder andere de overname van Renault Antwerpen in 2018. Hierdoor namen ze meteen ook het luxemerk Alpine onder hun vleugels. Daarnaast was er de totaalrenovatie van de site in Geel, inclusief consolidatie met Mol in 2019. Bovendien was er de succesvolle opstart en uitrol van het Kenis Share platform voor autodelen sinds 2019 en de verdeling van het merk Nissan vanaf 2022.

Derde generatie

Intussen evolueerde ook de familiale onderneming van de tweede naar de derde generatie. Stichters Herman en Lief Kenis-Broeckx gaven net voor de eeuwwisseling de fakkel door aan hun kinderen. De intrede van Caroline Wouters, dochter van Margot, in 2017 betekende meteen de start van de derde generatie in het familiebedrijf. Vandaag is zij samen met haar moeder Margot Kenis eigenaar en leiden zij samen het bedrijf. Het voorbije weekend ontvingen ze in de hoofdzetel in Turnhout meer dan 500 genodigden om 60 jaar Groep Kenis, waarvan 40 jaar als verdeler van Renault te vieren. De vestiging in Herentals noteert ondertussen ook al 25 jaren op de teller en de samenwerkingen met Nissan en Alpine in Turnhout zijn exact één jaar succesvol. Vijf redenen om te vieren dus.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.