Nieuws Kempen Groep Steylaerts neemt Tegels Troubleyn over

Groep Steylaerts neemt Tegels Troubleyn over

Groep Steylaerts neemt Tegels Troubleyn over

V.l.n.r.: Patrick Steylaerts, Peter Steylaerts, Davy Van Goethem, Anneke Van Dijck, Kamiel Troubleyn.

V.l.n.r.: Patrick Steylaerts, Peter Steylaerts, Davy Van Goethem, Anneke Van Dijck, Kamiel Troubleyn.

Groep Steylaerts uit Berlaar neemt begin volgend jaar tegelbedrijf Troubleyn uit Temse over. Met deze overname wil Steylaerts de huidige omzet van 25 miljoen euro de komende jaren verdubbelen.

Met Troubleyn haalt Steylaerts een belangrijke speler binnen de groep. Het bedrijf groeide de voorbije jaren uit tot een van de grootste tegelspecialisten van het Waasland en Klein-Brabant. De zaakvoerders Kamiel en Anneke Troubleyn achtten de tijd rijp om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen binnen een grote groep. “Binnen onze familie vonden we geen opvolging. Tegelijkertijd verandert onze branche momenteel razendsnel. Prijzen worden scherper, de volumes groter en de concurrentie bikkelhard. Maar ook de informatisering en automatisering van de processen evolueert in een ijltempo.”

Voor Steylaerts is dit na de overname van het Antwerpse bedrijf azuleo in 2010 een nieuwe, belangrijke stap. “Wij hebben al sinds jaren heel wat klanten in het Waasland”, aldus Peter Steylaerts. “Maar we keken toch uit naar een plaatselijke vestiging.” Davy Van Goethem, al jarenlang de rechterhand van Kamiel en Anneke, zal de dagelijkse leiding in handen nemen. Ook de andere medewerkers blijven allemaal aan boord.

Krachten bundelen
Patrick Steylaerts: “Door alle aankopen te centraliseren kan onze groep de krachten bundelen. Wij kopen alles rechtstreeks aan in de fabrieken. En dat vertaalt zich in scherpe verkoopprijzen en bijgevolg een sterke concurrentiepositie. In het verleden heeft de samenwerking met azuleo zo voor een echte boost gezorgd, waardoor azuleo in geen tijd uitgroeide tot de Antwerpse nummer 1.”

“Recent verdubbelden we bij azuleo de oppervlakte na een spectaculaire verbouwing. En binnenkort staat ook bij Troubleyn een complete make-over van de toonzalen en kantoren op het programma zodat wij vanaf augustus volgend jaar kunnen uitpakken met een gloednieuwe toonzaal met een oppervlakte van meer dan 2.000 m².”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer