Nieuws Kempen Groep Van Roey neemt Lokerse bedrijvengroep Alfa over

Groep Van Roey neemt Lokerse bedrijvengroep Alfa over

Groep Van Roey neemt Lokerse bedrijvengroep Alfa over

Groep Van Roey uit Rijkevorsel neemt 100% van de aandelen van de Lokerse Alfa groep, met Alfa Technical Installations, Alfa Cooling Technics en Alfa Technical Services, over. Hiermee verwerft Groep Van Roey een sterke positie in het ontwerpen, engineeren en onderhouden van technische installaties in de Belgische industrie- en kantorenmarkt.

Groep Van Roey bestaat uit 10 bedrijven, en biedt totaaloplossingen aan voor de creatie van leefbare en  duurzame gebouwen. Hierbij wint de technische installatie van het gebouw meer en meer aan belang. Eddy Cox, gedelegeerd bestuurder Groep Van Roey: “Het strategisch belang van complexe technische installaties in de nieuwbouw- en energierenovatiemarkt maakte het voor Groep Van Roey noodzakelijk om, naast de structurele samenwerking met strategische partners, deze kennis ook intern op te bouwen. Zo kunnen we ons aanbod nog beter afstemmen op de noden en behoeften van de markt. De expertise die Alfa Technical Installations, Alfa Cooling Technics en Alfa Technical Services hierin hebben opgebouwd biedt dan ook een perfecte aanvulling op de reeds aanwezige kennis in de groep.”

Om die expertise te verwerven ging Groep Van Roey op zoek naar potentiële kandidaten met een gemeenschappelijk visie en cultuur. “Bij de Alfa groep vonden we niet enkel een familiale cultuur, maar ook een sterk lokaal ondernemerschap en een grote oplossings- en klantgerichtheid. Belangrijke kenmerken die we bij Groep Van Roey zelf hoog in het vaandel dragen. Het vormde een ideale match.”

De lokale verankering, ondernemerschap en persoonlijk contact met de klanten in de Alfa groep wil Groep Van Roey ten volle benutten door de dagelijkse leiding in handen van het huidige management te laten. Zo blijft de continuïteit van de activiteiten en de geleverde kwaliteit naar de klanten verzekerd en kan de ingezette koers verder gevolgd worden.

Philippe Spruyt en Marc Debou, gedelegeerd bestuurders Alfa groep: “We hebben de afgelopen jaren een mooie groei gerealiseerd met de drie bedrijven en hebben met de overname door Groep Van Roey een sterke aandeelhouder gevonden die de verdere professionalisering van de bedrijven kan ondersteunen. We zijn verheugd en ervan overtuigd dat deze overname belangrijke schaalvoordelen en synergiën voor de bedrijven zal opleveren zodat de toekomst van de bedrijven, hun activiteiten en personeel verzekerd is.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Sibylle V. 2021-09-21 10:22:46

Knap. Succes!

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.