Nieuws Kempen Grote investering in nieuwe handel bouwmaterialen

Grote investering in nieuwe handel bouwmaterialen

Grote investering in nieuwe handel bouwmaterialen

BEERSE/ICHTEGEM – De familiale groep en metaalhandel Delrue heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet met de opening van een bijkomende site in de Kempen (Beerse). Het betreft een greenfield, die tot stand komt in samenspraak met de lokale ondernemer Paul Roefs.

In het industriepark van Beerse (nabij Turnhout) heeft de Group Delrue een volledig nieuw bedrijfspand opgetrokken. Naast een winkel met drie verdiepingen van 900m² elk werd er nog opslag voorzien in een 3.000 m² grote hal van 12m hoog. Er worden uit voorraad een 10.000-tal toebehoren en producten voor de bouw aangeboden. De hele nieuwe site wordt uitgerust met de laatste technieken op punt van warmtepompen, ventilatie, warmtewerend glas, enzovoort.

De reden waarom de West-Vlaamse familie Delrue het in de Kempen ging zoeken? “We zijn reeds 10 jaar lang verweven met de coöperatieve Uniconstruct”, zegt Walter Six, bedrijfsleider bij de Group Delrue. “Eén van de leden, Paul Roefs uit Beerse, zat op een locatie die omgevormd ging worden tot woonzone. Paul zag het, zijn leeftijd in acht genomen zeer verstaanbaar, niet meer zitten om zelf een nieuw pand uit de grond te stampen en vroeg of een ander Uniconstruct-lid interesse had in een overname. Vanwege de lange relatie die al bestond tussen Delrue en Roefs werd hier niet lang over nagedacht. Vanwege zijn hun goede naam in de streek werd Paul Roefs behouden als handelsbenaming onder de koepel van Metaalhandel Delrue nv. Zo respecteren we ook het vele werk dat verzet werd door verschillende generaties Roefs. Het personeel van de firma Roefs werd mee overgenomen (14 jobs) zodat een zeer vlotte doorstart mogelijk werd.”

Zaakvoerder ter plaatse is Glenn Cynsmans. De klanten worden al sinds begin mei ontvangen op de nieuwe site maar de officiële opening is gepland voor 12 november. Group Delrue heeft naast zijn thuisbasis in West-Vlaanderen en het nieuwe filiaal in de Kempen, ook een logistiek steunpunt in Wallonië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.