Nieuws Kempen Group Delicious (Geel) start firma op Gran Canaria en wil omzet x3

Group Delicious (Geel) start firma op Gran Canaria en wil omzet x3

Group Delicious (Geel) start firma op Gran Canaria en wil omzet x3

Drankenproducent Group Delicious uit Geel wil de Canarische Eilanden veroveren. Het richtte daarvoor Group Delicious International SL op met hoofdzetel in Las Palmas op Gran Canaria. “Daar ligt voor ons een enorm potentieel. In 2 tot 3 jaar willen we onze omzet verdrievoudingen naar 9 miljoen euro”, zegt CEO Jess Van Weert, die het bedrijf opstartte met zakenpartner Koen Peeters (Westerlo).

Groep Delicious ontwikkelt en verdeelt eigen drankmerken wereldwijd. Het richt zich daarvoor op groothandels en distributeurs. “Omdat 90% van onze producten van Spaanse oorsprong zijn en die dranken het bovendien bijzonder goed doen op de Canarische Eilanden, besloten we ter plekke een nieuw bedrijf op te richten”, legt Van Weert uit.

Succesverhaal
“We brengen er dezelfde brands op de markt als hier in België en elders”, vult Koen Peeters aan. “Door in Gran Canaria een eigen bedrijf op te richten vermijden we ook accijnzen op onze dranken die in het land van oorsprong worden verkocht.” 90% van de producten is namelijk van Spaanse oorsprong. Een succesverhaal is de sparkling wine Lux Brut uit Penedès (Spanje). Die wordt intussen in meer dan 20 landen verkocht.

“Ik als Belgische chef heb de wijn geassembleerd met Spaanse producten. Dat is de ideale mix om die op de Canarische Eilanden aan de man te brengen”, weet Jess Van Weert. “We stellen de Lux in mei voor op het Salon Gastro Canarias op Tenerife en hebben daar een heel grote stand. Verder wordt die al geschonken als welkomstdrank in Amadores Beachclub en staan we daar sinds kort ook vast op de kaart. Op 2 weken verkochten we er een pallet van 360 flessen.”

Voor het transport doet Group Delicious een beroep op BE-Trans uit Geel, die via partners ook het vervoer op de eilanden zelf regelt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Elf ondernemingen over de kop

TURNHOUT - De ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout, heeft zopas elf nieuwe faillissementen uitgesproken. Zo werd aan de Emiel Becquartlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.