Nieuws Kempen Group Joos doet oproep tot warm ondernemen en geeft goede voorbeeld

Group Joos doet oproep tot warm ondernemen en geeft goede voorbeeld

Group Joos doet oproep tot warm ondernemen en geeft goede voorbeeld

Sinds 2018 steunt Group Joos het buurtrestaurant ’tHERT van de vzw T’ANtWOORD in Turnhout. Alex Joos, CEO van Group Joos, bevestigt tijdens een persmoment opnieuw om ook de komende 3 jaar maandelijks per werknemer van Group Joos 10 euro bij te dragen.

Het gaat in totaal over 46.800 euro of 1.300 euro per maand. CEO Alex Joos: “We willen het sociaal en warm ondernemen in de kijker zetten. We geven prioriteit aan wat ons na aan het hart ligt en dat is armoede in de eigen regio. We roepen hierbij andere bedrijven en werkgeversorganisaties op om hetzelfde te doen.”

Buurtrestaurant ‘tHERT biedt op weekdagen maaltijden vanaf 2 euro aan mensen die in armoede leven. De gerechten worden deels gemaakt met voedseloverschotten, maar dan nog bedraagt de werkelijke kost 8 euro. Op weekbasis maken zo’n 200 mensen er gebruik van. Het eten wordt bereid door een groep vrijwilligers. Nogal wat activerings-en arbeidstrajectbegeleidingen worden opgestart in deze keuken. Jos Geysels en Chris Dielis, voorzitter en coördinator van vzw T’ANtWOORD, benadrukken het belang van deze steun: “Group Joos levert hierbij een belangrijke bijdrage voor de uitbouw en de versterking van ons restaurant en mobiele keuken.”

Sinds 1935 verzekert Group Joos vanuit Turnhout dagelijks een relevant breed producten-en dienstenaanbod van grafische producten en communicatieoplossingen, zowel op papier als digitaal. Group Joos is een 100% Belgisch familiebedrijf met 3 divisies: Joos Print, Joos Connect en Joos Smartcom. Group Joos voert een duurzame bedrijfsvoering en is een absolute voorloper in digitale transformatie. Er werken 130 medewerkers en het bedrijf haalt een omzet van 25 miljoen euro. België is de thuismarkt, daarnaast exporteert Group Joos naar diverse landen in Europa en Afrika.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Peter De Keyzer
De Kijk van De Keyzer

Column: Stop de inflatie

“De berichten over mijn dood zijn sterk overdreven” - Mark Twain  Voor sommigen is het allicht een verre herinnering, voor… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.