Nieuws Kempen Happy Weekends bouwt Arendonks feestje in nieuw Mechels hotel

Happy Weekends bouwt Arendonks feestje in nieuw Mechels hotel

Happy Weekends bouwt Arendonks feestje in nieuw Mechels hotel

ARENDONK/GEEL/MECHELEN – De Geelse reisorganisatie Happy Weekends zorgt tijdens het weekend van 23 tot 25 oktober 2020 voor een bijzonder evenement in het splinternieuwe Van der Valk Hotel in Mechelen. Een reeks artiesten, allemaal uit Arendonk, zorgt op de binnenkoer van het hotel voor show en muziek. Bezoekers kunnen de optredens volgen vanop de balkons van hun luxekamers, coronaproof.

Music Hotel High Level – zo heet het arrangement- is een idee van reisorganisatie Happy Weekends van geboren Arendonkenaar Paul Huysmans. Op de binnenkoer van het Mechelse hotel treedt zaterdagavond 24 oktober de Arendonkse coverband Swizzle op, vrijdagavond voorafgegaan door DJ Uncle Benz, Matthias Lens en Alek Dom, ook allemaal uit Arendonk. “In dat weekend huurden we normaal in het Nederlandse Renesse een volledig hotel af en zou Swizzle er twee avonden optreden”, vertelt Paul Huysmans. Maar corona gooide roet in het eten. “Omdat een weekend in Nederland te veel risico’s inhield wegens de voortdurend wisselende kleuren van vakantiebestemmingen, beslisten we een aantal weken geleden om Renesse te schrappen. Verwoed ben ik dan op zoek gegaan naar een alternatief in eigen land en kwam toevallig terecht bij het nieuwe Van der Valk Hotel in Mechelen.”

Flink feestje

Aanvankelijk ging de zaakvoerder van Happy Weekends er kijken naar de zalen en de kamers, maar ter plaatse bleek het hotel een prachtige binnenplaats te hebben met siervijver, fontein en daarrond 54 hotelkamers met een privé-balkon. “Toen ontstond het idee om de band beneden op het terras te laten spelen en de bezoekers vanop hun balkon te laten toekijken. In hun eigen bubbel kunnen ze daar lekker dansen, meezingen en toejuichen. Doe je dat met een 100-tal mensen tegelijk, dan heb je een flink feestje.”

Fluwere bruwk

“Het bijzondere is dat we toffe muziek brengen, een feestje bouwen en ons toch helemaal aan de coronaregels houden”, legt Paul Huysmans uit. “Zelfs om drank te bestellen hoef je je kamer niet uit. Die laat je brengen door de ober in de gang. We zijn ook heel blij met de mensen van Van der Valk in Mechelen, die goed hebben meegedacht over het concept.”

Het entertainment komt dan wel van Arendonkse bodem, iedereen is welkom om het mee te komen beleven. “Het helpt wel als ze ‘een fluwere bruwk’ foutloos kunnen uitspreken”, grapt Huysmans. “Van 20 tot 22 november en 18 tot 20 december hebben we op dezelfde locatie trouwens een Music Hotel High Level met respectievelijk De Bonanzas en Diamonds on the Rocks, twee bands waarmee we vorig jaar ook al op hotel gingen en die een jaar eerder via ons op de nachtferry Zeebrugge-Hull speelden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.