Nieuws Kempen Happy Weekends countert eenzaamheid met Single Saturdays
Kempen

Happy Weekends countert eenzaamheid met Single Saturdays

Paul Huysmans (Happy Weekends) - Hannelore Verschueren (Hotel Vé)

RETIE – Reisorganisatie Happy Weekends uit Retie biedt een antwoord op de groeiende groep alleenstaanden die zich als gevolg van de coronamaatregelen eenzaam voelen. Met het nieuwe concept Single Saturdays nodigt de touroperator singles uit voor een overnachting in een luxe hotel en een tweedaags keuzeprogramma met wandelingen en fietstochten. 20 en 21 maart staat de eerste Single Saturday op het programma, in samenwerking met Hotel Vé**** in Mechelen.

“Sinds november vorig jaar organiseren we wekelijks op zondag een dagtocht wandelen en fietsen, telkens vanuit een andere horecazaak waar de deelnemers een lunchpakket en uitgestippelde wandeling of fietstocht meekrijgen”, vertelt zaakvoerder Paul Huysmans van Happy Weekends. “Hier zien we elke keer heel wat mensen, ook singles. Wanneer je met hen babbelt, merk je dat sommigen zich erg eenzaam voelen. Het is een onderwerp dat ook geregeld aan bod komt in de media.”

Eenzaamheid doorbreken

Een andere vaststelling is dat heel wat hotels momenteel kampen met een erg lage bezetting en dus blij zijn met extra klanten. En zelfs bereid zijn om het singlesupplement dat ze in normale tijden vragen, te laten vallen.

“We namen contact met een aantal hotels in eigen land met de vraag om mee te werken en zo mee te helpen aan het doorbreken van de eenzaamheid bij alleenstaanden. Van een aantal kregen we een positief antwoord en met hen gingen we verder in gesprek. We zijn nu klaar om de eerste Single Saturday te lanceren.”

Warme thuis

Die vindt op 20 en 21 maart plaats vanuit Hotel Vé**** in Mechelen. “Corona forceerde ons om dit jaar volledig buiten onze comfortzone te treden”, zegt general manager Hannelore Verschueren van Hotel Vé. “Dit lukt zolang je goed omringd en ondersteund wordt. Singles hebben het afgelopen jaar meer uitdagingen gehad op het vlak van sociale contacten en welzijn. Wij willen hen in coronatijd helpen door hen een warme thuis te bieden in Mechelen. Even weg uit de realiteit.”

Tijdens zo’n Single Saturday krijgt elke deelnemer een eigen luxe kamer, wordt er gedineerd en ontbeten op de kamer en kies je voor overdag uit een programma met wandelingen en fietstochten. Er worden groepjes samengesteld van 3 of 4 mensen die hetzelfde willen gaan doen, het maximum wat op dit moment is toegelaten. “Niets zo goed voor lijf en geest om je te omringen met anderen, te bewegen in openlucht en samen plezier te maken”, aldus de zaakvoerder van Happy Weekends.

Volledig veilig

Coronaveiligheid geldt van begin tot einde. Bij het toekomen in het hotel wordt gewerkt met tijdslots en binnen dient een mondmasker gedragen en de handen ontsmet. Iedereen slaapt in een aparte kamer die grondig is gereinigd en er wordt ook alleen gegeten op de kamer. De dagactiviteiten vinden allemaal in openlucht plaats en in beperkt gezelschap. Maximum 30 singles kunnen deelnemen.

“We gaan nu eerst afwachten hoe het loopt in Mechelen, maar het is de bedoeling om snel bijkomende Single Saturdays op andere locaties aan te bieden”, aldus nog Paul Huysmans.

De reservaties voor Single Saturday: Happy in Mechelen starten op zaterdag 6 maart om 10 uur. Meer info: www.happyweekends.be.