Nieuws Kempen Hejmee opent bar in de tuin

Hejmee opent bar in de tuin

Hejmee opent bar in de tuin

Hejmee uit Meerhout bestaat zo’n 3 jaar en heeft sinds kort een bar geopend op het vertrouwde adres van de winkel met droogbloemen, veldboeketten, cadeautjes, decoratie en kleding. Achter het pand in het hartje van de gemeente ligt een tuin met bijgebouw, en dat heeft Christa en haar man omgetoverd tot een sfeervolle plek waar het rustig toeven is. Door de uitbreiding van het concept van Hejmee maken klanten makkelijk de combinatie van snuisteren in de winkel en rustig genieten van een drankje.

 

“Hejmee betekent huiselijk, thuiskomen, je plekje vinden. Dat wil ik uitstralen met mijn winkel en nu ook met mijn bar. De boeketjes in de winkel lijken alsof ze recht uit het veld komen, en je vindt hier mooie hebbedingen”, zegt zaakvoerster Christa. Het idee van de bar is er gaandeweg bijgekomen. “Klanten die de tuin zagen, zeiden wel eens hoe mooi ze het vonden, en dat ze hier wel wilden komen zitten.” Als je door de winkel loopt, kom je op het terras. Maar ook langs achteren, via de achtergelegen straat, is de Hejmee-bar bereikbaar.

De bar is niet louter tijdens de zomermaanden open, maar heeft een volwaardige plek gekregen in het bijgebouw van Hejmee.  “Vaak kwamen vrouwen alleen naar de winkel, en nu komen de man en de kinderen ook mee”, zegt Christa. “Er is een klein speeltuintje aan de bar, en er staan ligzetels.” Het team van Hejmee plant in de zomer ook themaweekends met lokale foodtrucks. “Zo is er binnenkort een Fiesta Mexicana-weekend, en rond 21 juli geven we een Bal National met Belgische cocktails en biertjes. En zo proberen we tijdens de zomermaanden enkele extra dingen te organiseren.”

Voor Christa betekent de opening van de bar het hele opschaling van haar onderneming. “Ik stond aanvankelijk alleen in mijn zaak, met nog een flexibele-jobber die in het weekend kwam helpen met de bloemen. Nu zijn we naar een team van 8 gegaan om alle shiften ingevuld te krijgen. Ik moet nu werkplanningen maken. Heel anders, maar ik vind het wel heel leuk.” Christa werkt ook samen met een professionele bartender-met-bijberoep die mee de cocktails en de drankenkaart heeft samengesteld. “Een goeie, hoor! Hij heeft al verschillende bars helpen opstarten, en heeft ook voor het tv-programma Mijn Restaurant gewerkt.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer