Nieuws Kempen Herentalse slager wapent zich tegen concurrentie van supermarkten

Herentalse slager wapent zich tegen concurrentie van supermarkten

Herentalse slager wapent zich tegen concurrentie van supermarkten

IMG_1756Na een verbouwingsperiode van een maand openen Jelle en Evy Brabants op 2 februari hun totaal vernieuwde beenhouwerszaak aan de Lierseweg in Herentals. Voortaan heet die voluit ‘Culinaire Slagerij Brabants’. “Dat culinaire slaat op de vele bereide gerechten en salades die we aanbieden, een middel om ons te onderscheiden van de supermarkten”, zegt het jonge koppel.

Als lokale slager moet je je profileren om te concurreren tegen de supermarkt. Dat hebben Jelle en Evy goed begrepen. Ze maken hun broodsalades zelf en zetten ook meer in op bereide gerechten. “Straks liggen er een 20 in de toog”, maakt Evy de optelsom. “Onze charcuterie bereiden we zelf en daarbij gebruiken we veel minder bewaarmiddelen dan wat je vaak in de supermarkt vindt. In ons gehakt bevinden zich geen bindmiddel en water en onze kipfilets zijn niet opgespoten. Dat verhaal vertellen we allemaal tegen onze klanten.”

Lokaal varkensvlees
Het varkensvlees komt van een boer uit Merksplas waar de dieren vrij kunnen uitlopen. “Wanneer een dier een goed leven heeft gehad, is het vlees beter van smaak. Je proeft dat gewoon. Wij houden sowieso niet van massa”, verduidelijkt Evy. Het Herentalse slagerskoppel laat ook volledige karkassen binnenkomen om die zelf te versnijden. Jelle is bovendien trots op zijn speciale gemetselde rijpingscel waar het rundvlees hangt te drogen en waar hij de beste stukken vlees van versnijdt. Vanuit de winkel kan je in die rijpingscel kijken.

Om nog beter tegemoet te komen aan de wensen van de jonge, vaak drukbezette klant is er voortaan ook een beperkt assortiment voorverpakte groenten en fruit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer