Nieuws Kempen Herenthoutse bloemiste moet na drie jaar zaak verkopen: “Allergie maakt verder werken onmogelijk”

Herenthoutse bloemiste moet na drie jaar zaak verkopen: “Allergie maakt verder werken onmogelijk”

Foto: Marc Peeters

Herenthoutse bloemiste moet na drie jaar zaak verkopen: “Allergie maakt verder werken onmogelijk”

HERENTHOUT – Anne-Britt Cavens uit Herenthout is op zoek naar een overnemer die haar bloemenwinkel Anne-Fleur in de Jodenstraat wil verder zetten. Na zo’n drie jaar moet de zaakvoerster haar droomwinkel opgeven wegens een allergie voor composieten. Deze stoffen komen van nature voor in bepaalde soorten bloemen en planten. “Aanvankelijk was er niet veel aan de hand, maar het wordt steeds erger”’, weet Anne-Britt.

Net voor het uitbreken van de coronacrisis vernam Anne-Britt dat de uitbaters van de bloemenwinkel in de Jodenstraat in Herenhout opvolgers zochten. De vrouw liet haar job in de kraamhulp staan en smeet zich volledig in haar nieuwe uitdaging waar ze al jaren op wachtte. “Ik heb altijd al wat last gehad als ik tussen de bloemen zat”, vertelt Anne-Britt. “Maar die hinder was te verwaarlozen en daarom sta je er niet echt bij stil.” Vandaag liggen de kaarten totaal anders. Eczeem over het volledige lichaam is één van de meest voorkomende symptomen van de allergie.

De hinder neemt toe als je vaak en voortdurend in contact komt met composieten. “Ik sta zes dagen op zeven in mijn winkel. Sinds vorige maand waren de last en de irritaties echt niet meer uit te houden. Ik heb de voorbije periode flink wat dokters bezocht. Een definitieve diagnose is er nog maar kort.” En die was onverbiddelijk. Medicatie kan de vrouw niet helpen. Wie informatie over deze allergie zoekt op het internet vindt al snel dat de allergische bloemist of winkelbediende dikwijls een ander beroep moeten kiezen.”

 

En dat is sneller gezegd dan gedaan. “Deze winkel uitbaten was echt wat ik nog jaren wilde doen”, zegt Anne-Britt. “Anne-Fleur was voor mij en is voor heel wat klanten ook meer dan een gewone winkel. De mensen komen hier ook langs om een babbeltje te slaan of om het over hun beslommeringen te hebben. Soms voelde ik me meer therapeut dan winkelier. Die gezellige babbeltjes ga ik nog meer meer missen dan creatief bezig te kunnen zijn met bloemen.”

De uitbaatster hoopt dat er iemand gevonden wordt die de zaak als bloemenwinkel wil verder zetten. “Je moet hier niet van nul beginnen. Er zijn heel wat trouwe klanten die echt wel graag dichtbij huis hun bloemen willen kopen. Ik zal de overnemer ook met raad en daad bijstaan, al zal het zijn met veel pijn in het hart.” Over haar eigen toekomst heeft de vrouw nog niet nagedacht.

 

“De beslissing om te stoppen nog maar pas genomen. Een terugkeer naar de kraamzorg ligt vandaag zeker voor hand. Er is eerst wat tijd nodig om alles weer op een rijtje te zetten.” Wie toekomst zit in Anne-Fleur en er een eigen twist aan wil geven is welkom in de winkel. “Voor mij was dit ondanks de ellende een zeer mooie job.”

Info: 0473 53 26 12.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.