Nieuws Kempen Herseltse Delhaize heropent in nieuwbouw op Wolfdonksesteenweg

Herseltse Delhaize heropent in nieuwbouw op Wolfdonksesteenweg

Winkelmanagers Bart Van Aelst en Nikki Huysegems met medezaakvoerder Philippe Hoeck (centraal). Foto Joren De Weerdt

Herseltse Delhaize heropent in nieuwbouw op Wolfdonksesteenweg

HERSELT – Onder ruime belangstelling opende woensdag de nieuwe Delhaize op de Wolfdonksesteenweg in Herselt. Het voormalige filiaal aan Dorp sloot amper tien dagen eerder. Zaakvoerders Philippe en Yves Hoeck slaagden er met hun team in om alles in die korte tijd in gereedheid te brengen op de nieuwe locatie.

Broers Philippe en Yves Hoeck openden de Herseltse AD Delhaize in 2007 op de oude locatie. Pas op zondag 13 november sloten ze de deuren. Na amper anderhalve week heropende hun zaak woensdag in de nieuwbouw op de Wolfdonksesteenweg.

“Het oude pand voldeed niet meer aan de hedendaagse normen”, stelt Philippe. “Omdat er geen opties waren om daar te blijven, zochten we samen met de gemeente en enkele andere partijen naar een nieuwe plek. Dat werd de hoek van de Wolfdonksesteenweg en de Aarschotsesteenweg.”

 

De zaakvoerders investeerden zelf in het nieuwe pand op de Wolfdonksesteenweg. Foto Joren De Weerdt

De broers runnen ook Delhaizes in Itegem (Heist-op-den-Berg) en Lier. Ze investeerden zelf in de nieuwbouw in Herselt. “Onze oude locatie had een winkeloppervlakte van zo’n 1.325 vierkante meter”, legt Philippe uit. “De nieuwe zaak is met 1.850 vierkante meter een stuk groter. We hebben nu ook zo’n 90 à 95 boven- en ondergrondse parkeerplaatsen.”

“Het aantal producten in ons assortiment gaat van 11.000 naar 15.000, met onder andere veel meer verse bereidingen, zoals sushi en pokébowls. Onze eigen traiteurafdeling zorgt ook dagelijks voor verse schotels en soepen en er zijn verse vis- en kreefbereidingen verkrijgbaar.”

Meer mensen

De broers zijn blij dat ze voortaan een samenwerking hebben met de ambachtelijke slagers van het bekende Dierendonck. “We blijven daarnaast onze eigen beenhouwerij uitbaten”, zegt Philippe. “Ook het vegetarische aanbod wordt heel wat groter.”

De nieuwe zaak is uitgerust met zelfscankassa’s. Er zijn nu ook een tiental extra mensen in dienst. “We hebben zo’n 28 vaste werknemers, aangevuld met een selectie jobstudenten en flexijobbers”, zegt Philippe. “Zo komen we in totaal op 35 tot 40 werknemers, maar dat zijn uiteraard niet allemaal voltijdse mensen. Voor de lokale tewerkstelling biedt onze opening dus toch wel een extraatje.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.